Fant flere tonn hasj

Smuglere hadde gravd en 720 meter lang tunnel 18 meter under grensa fra Mexico til USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Mer enn to tonn marihuana ble funnet inne i en av de lengste tunnelene som er oppdaget på grensa mellom Mexico og USA.

Tunnelen startet ved flyplassen i Tijuana i Mexico, og endte opp 720 meter lenger borte, i et lager i San Diego, melder AP.

Forseggjort

Tunnelen er over 18 meter under bakken, har betonggulv, ventilasjon og belysning. En voksen person kan stå oppreist det meste av veien.

- Det var som å stå i en hule. Den er enorm, og helt utrolig, sier Michael Unzueta ved toll- og immigrasjonsmyndighetene i San Diego.

De vet ikke hvor lenge tunnelen har vært i bruk, eller om den også har vært brukt til smugling av andre narkotiske stoffer eller mennesker. 

Amerikanske myndigheter antar at den er bygget av et av de kjente narkotikakartellene i San Diego, og at det er den strenge kontrollen langs grensa, som tvinger smuglere under jorden.

Tunnel-jakt

REKORDLANG: Tunnelen, med sine 720 meter, er den lengste av de tilsammen 21 tunnelene som er oppdaget mellom Mexico og USA. En voksen person kan gå oppreist det meste av veien, og tunnelen ligger om lag 18 meter under bakken. Foto: AP/Scanpix
REKORDLANG: Tunnelen, med sine 720 meter, er den lengste av de tilsammen 21 tunnelene som er oppdaget mellom Mexico og USA. En voksen person kan gå oppreist det meste av veien, og tunnelen ligger om lag 18 meter under bakken. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det var meksikanske etterforskere som tirsdag fant inngangen til tunnelen, i et lager like ved flyplassen. Mer enn to tonn marihuana ble funnet like ved tunnelmunningen.

Onsdag lyktes det amerikanske myndigheter å finne utgangen, også i et lager, i et industriområde like ved grensa. Der ble det dessuten funnet 90 kilo marihuana.

Denne tunnelen er den 21. i rekken som er oppdaget på grensa mellom Mexico og USA siden 2001, men skal være den lengste og mest forseggjorte. I løpet av den siste måneden er det oppdaget fire tunneler nettopp i dette området.

720 METER: </B>Tunnelen har betonggulv, belysning og ventilasjon.
TONNEVIS: Over to tonn marihuana ble funnet ved den meksikanske enden av tunnelen.