Fant fluer i babymaten

Flekkene i morsmelkspulveret beveget seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tobarnsmamma Yanka Astad sier til Avisa Nordland at hun er opprørt over funnene hun nylig gjorde i maten til sin nyfødte sønn. Lille Per-Kristian er seks uker gammel og prematur.

Han får morsmelkserstatning på mammas fang. Men Yanka synes matingen er blitt mindre trivelig de siste dagene:

På mandag kveld oppdaget hun nemlig en flekk i pulveret mens hun laget kveldsmaten til familiens minstemann. Da hun kikket nøyere, oppdaget hun at flekken beveget seg.

- Ubehagelig

- Jeg sto og laget mat til ham og hadde tatt pulver i skjeen da jeg oppdaget flekken. Da jeg tok den ut på bordet, kravla det, og jeg så at det var en flue. Da jeg kikket mer, fant jeg et par tre til som var levende, sier tobarnsmammaen til Dagbladet.no og slår fast:

- Ei flue er ei flue for mye. Jeg ble helt kvalm.

Yanka har brukt morsmelkserstatningen fra Collett tidligere uten problemer. På prematureavdelingen ble også Collett anbefalt. Yanka har derfor fortsatt å bruke Collett, men siler innholdet nøye før hun lager melk.

- Jeg studerer pakkene veldig nøye. Det er også brente korn i pakken som skal være svidde melkorn fra tørkinga. Da må jeg lure om det er en flue eller et korn. Jeg følger ekstra nøye med.

Fant fluer i babymaten

Halvparten av morsmelkspulveret var brukt opp, men hun tror ikke at sønnen har fått fluer i seg fra flaska.

- Nei, det tror jeg ikke. De er så store at de ikke skal komme gjennom tuten i smokken, sier hun.

Ifølge Astad var pakningen bare et par dager gammel og ble oppbevart i kjøleskap. Utløpsdatoen er til neste år.

Hun har ringt produsenten, Collett Pharma, som sier at det er svært sjelden at slike ting skjer. Nå vil de se nærmere på pakningen Yanka Astad hadde kjøpt til sønnen.