- Fant fluktbil etter skuddene mot «Skrue»

Politiet etterlyser vitner som har sett gjerningsmennene i eller ved bilen.

- FLUKTBIL: Ifølge politiet brukte gjerningsmennene bak drapsforsøket mot Imran Siaber denne bilen. Foto: POLITIET
- FLUKTBIL: Ifølge politiet brukte gjerningsmennene bak drapsforsøket mot Imran Siaber denne bilen. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet gikk i dag ut med et bilde av en bil som ble beslaglagt dagen etter at Imran Saber (32) ble skutt sju ganger på Jordal i Oslo søndag 21. november.

Bilen ble stjålet tre dager før drapsforsøket, 17. november, fra Sandbekkfaret 14 på Løvenstad i Lørenskog.

 Kvelden da skuddene falt ble bilen observert i Odalsgata like ved åstedet på Jordal, før den kjørte  i retning Hedmarksgata. Dagen etter ble den funnet i Skedsmogata 25 i samme bydel i Oslo.

- Vi mener denne bilen har vært benyttet i forbindelse med skytingen på Jordal. Vi er interessert i å komme i kontakt med personer som har sett denne bilen i det aktuelle tidsrommet. Eller om noen har sett en eller flere personer i den eller annet ved denne bilen som er av interesse for politiet, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å si noe mer om funn gjort i bilen utover at den er stjålet og at eieren av bilen ikke har noe med saken å gjøre.

Hun ønsker heller ikke å kommentere eventuelle andre bilbeslag eller andre funn som er gjort i saken.

Så langt er bare en person siktet etter drapsforsøket - en 34 år gammel nordmann med tung kriminell bakgrunn som kjenner Imran «Skrue» Saber fra blant annet den såkalte Wonderboy-saken, der David Toska investerte penger fra Nokas-ranet i et stort hasjparti.

34-åringen har ennå ikke vært i politiavhør.

- Han har ikke forklart seg. Vi forstår det slik at han er villig til å forklare seg, men med forsvarer til stede. Det har det ikke vært anledning til ennå, sier Metlid.

Fornærmede, Imran Saber, har forklart seg til politiet, men Metlid ønsker ikke å gå inn på hva han har sagt.
Politiet legger ikke skjul på at de mener flere personer sto bak skytingen mot den kriminelle 32-åringen, og utelukker ikke fler pågripelser.

SKUTT: Imran Saber ble funnet blødende med flere skudd i krippen like ved bilen sin på Jordal, men overlevede utrolig nok drapsforsøket. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
SKUTT: Imran Saber ble funnet blødende med flere skudd i krippen like ved bilen sin på Jordal, men overlevede utrolig nok drapsforsøket. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer