Fant forbrent og kneblet lik i skogen

- Mann med bensinkanne sett i nærheten. Politiet tror det dreier seg om et drap.

Foto: ROLF SVENDSEN
Foto: ROLF SVENDSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Har du informasjon om likfunnet? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

LARVIK (Dagbladet.no): Politiet har satt i gang full drapsetterforskning etter at en mann i kveld ble funnet død og kraftig forbrent i det populære turområdet i Bøkeskogen ved Lovisenlund fotballstadion i Larvik.

Politiet betegner saken som et antatt drap.

- Det ser ut til at han har vært kneblet, og veldig mye tyder på at dette dreier seg om en kriminell handling, sier politiadvokat Anniken Rasch i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Den døde mannen er foreløpig ikke identifisert, og politiet har ikke registrert meldinger om savnede personer som samsvarer med liket. Politiet har satt inn alle tilgjengelige mannskaper i jakten på en mulig gjernings-person eller -personer.

I en pressebrief klokka 23 i går sier Rasch at de har funnet en smeltet bensinkanne og en mobiltelefon i nærheten av liket. Mannen ble funnet om lag ti meter fra stien, og var ikke godt synlig. Det var røyken fra brannen som gjorde at de forbipasserende oppdaget ham.

Ingenting tyder på at avdøde har ligget der lenge. Liket var sterkt forbrent, og foreløpige undersøkelser viser at han trolig var kneblet.

- Satt fyr på før kl. 19
Det var klokka 1845 at politiet fikk melding om en gressbrann i Bøkeskogen. Klokka 19.10 ble det klart for politiet at det var funnet et lik.

- Avdøde ble funnet liggende i en sjakt like ved turstien. Der brant det kraftig i et omlag fem kvadratmeter stort område, og mye tyder på at det var tilført brennbar væske, sier Rasch.

- Mannen ble satt fyr på like før klokka 19, konstaterte hun overfor TV 2 tidligere i kveld.

Politiet har bedt om teknisk bistand fra Kripos, og drapseksperter derfra var ventet å ankomme Larvik i 21.30-tida. Om det ikke blir gjort en snarlig pågripelse i saken kan det også bli aktuelt å be om hjelp fra taktiske etterforskere.

- Åstedet er sperret av og politiet har satt inn store ressurser. Kriminaltekniker og hundepatrulje fra politiet er på stedet, opplyser politiadvokaten.

«Rar» mann med bensinkanne
Det skal ha vært et par som gikk tur med hunden som først kom over liket og det de trodde var en gressbrann.

Turgåere i området har senere fortalt at de  hadde sett en «rar» person gå rundt med en bensinkanne. Et par timer etter likfunnet ringte en mann til politiet og oppga at det trolig dreide seg om ham.

- Han har oppgitt en plausibel grunn til denne kannen, men vi ønsker å komme i kontakt med alle vitner som har sett noe i området, sier Rasch.

Hun ber alle som har gått eller beveget seg i området i dag om å ringe politiet i Vestfold. 

Funnet ved tursti
Stedet der personen ble funnet ligger ifølge Østlandsposten like ved en populær tursti som går fra Bøkeskogen over «Utsikten» og tunnelen over E18. Liket skal ha blitt funnet rett over den sydlige tunnelåpningen.


Et stort område er nå avsperret av politiet, og blant andre hundepatruljer leter etter spor i området.


Det er foreløpig ikke gjort funn av betydning utenfor selve brannstedet. Mannen vil bli ført til Oslo fredag morgen for obduksjon.

Foto: PÅL TERJE STØTVIG
Foto: PÅL TERJE STØTVIG Vis mer