USA

Fant forlatt baby

Danny Stewart fant en forlatt baby på en T-banestasjon i New York. Den lille gutten skal ha vært bare noen timer gammel.

FORLATT BABY: En sommerdag i 2000 fant Danny Stewart (til venstre) en forlatt baby som bare var noen timer gammel. Her avbildet i 2021 sammen med ektemannen Pete Mercurio (til høyre). Foto: ITV/ Shutterstock/ NTB
FORLATT BABY: En sommerdag i 2000 fant Danny Stewart (til venstre) en forlatt baby som bare var noen timer gammel. Her avbildet i 2021 sammen med ektemannen Pete Mercurio (til høyre). Foto: ITV/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert

Pete Mercurio skulle møte sin ektemann Danny Stewart til middag august 2000. På vei ut døra ringte ektemannen og fortalte at han hadde funnet en forlatt baby på T-banen.

Stewart hadde sett en liten bunt pakket inn i en genser på en tom T-banestasjon i New York, og oppdaget raskt at det var en nyfødt baby som fortsatt hadde navlestrengen festet.

Mercurio forteller at han løp til stasjonen, hvor han fant Stewart sammen med politibetjenter. Den lille gutten ble fraktet til et sykehus i nærheten, og paret ble fortalt at babyen bare var noen timer gammel.

- For resten av livet

- På et tidspunkt snudde jeg meg til Danny og sa «Vi kommer til å være knyttet til denne babyen på en eller annen måte for resten av livet», forteller Mercurio til CNN. Den gang helt uvitende om hva som kom til skje.

Babyen ble tatt hånd om av barnevernet mens det foregikk et søk etter guttens foreldre. Tre måneder seinere ble Stewart bedt om å vitne i en høring om dagen da babyen ble funnet.

- Ville du være interessert i å adoptere, spurte dommeren Stewart.

- Ja, men jeg vet at det ikke er så lett, svarte han.

- Vel, det kan det være, fortalte dommeren.

Et pilotprosjekt som foregikk i New York på dette tidspunktet ga dommeren myndighet til å framskynde adopsjonsprosessen, ifølge Mercurio.

UTROLIG: En mor og hennes baby blir dratt under toget da de skal stige ut på perrongen. Utrolig nok slipper de unna med kun mindre skader. VIDEO: Newsflare. REPORTER: Magnus Paus. MUSIKK: Epidemic sound. Vis mer

Har vært åpne

De to ble fosterforeldre for gutten, som de ga navnet Kevin, og adopterte to år seinere.

- Jeg elsker denne ungen mer enn noe annet i hele verden. Jeg visste virkelig ikke at denne typen kjærlighet fantes før sønnen min kom inn i livet vårt. Og Danny føler det på samme måte, sier Mercurio til avisa.

Kevin (21) går nå fjerde året på Høyskolen i Pennsylvania, og Mercurio forteller at familien har vært åpne med sønnen om hvordan de ble en familie.

Faren skrev til og med ei bok om det som hadde hendt slik at de kunne lese det for Kevin om kvelden. I fjor ble den personlige historien publisert under tittelen «Vår T-bane-baby».

Det er fortsatt ukjent hvem som er Kevins biologiske foreldre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer