STOR FAN:  Da opprørerne begynte å bla i et av fotoalbumene til den eksentriske diktatoren oppdaget de at hele permen var fylt med bilder av Condoleeza Rice. Foto: AP/Scanpix/Sergey Ponomarev
STOR FAN: Da opprørerne begynte å bla i et av fotoalbumene til den eksentriske diktatoren oppdaget de at hele permen var fylt med bilder av Condoleeza Rice. Foto: AP/Scanpix/Sergey PonomarevVis mer

Fant fotoalbum med bilder av Kadhafis «elskede afrikanske kvinne»

Da obersten endelig fikk møte Condoleezza Rice, var han nervøs som en skolegutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ransakelsene i Muammar Kadhafis residens har ført til flere bisarre funn. Og det er ikke bare datterens forgylte havfruesofa og funn av homseporno som vekker oppsikt.

Da opprørerne begynte å bla i et av fotoalbumene til den eksentriske diktatoren oppdaget de at hele permen var fylt med bilder av Condoleezza Rice.

Den tidligere amerikanske utenriksministeren smiler på side etter side i albumet, som enten Kadhafi eller en av hans undersåtter har satt sammen.

«Min elskede afrikanske kvinne» I et intervju med al-jazeera i 2007, sparte ikke Kadhafi på superlativene da han skulle beskrive den amerikanske politikeren.

SKOLEGUTT: Condoleezza Rice fikk aldri håndhilst på Muammar Kadhafi. Kadhafi hadde et år før møtet deres i 2008 hyllet henne som «sin elskede». Rice ble vinket videre av obersten, som var tydelig ukomfortabel med situasjonen. Foto: Reuters/Scanpix
SKOLEGUTT: Condoleezza Rice fikk aldri håndhilst på Muammar Kadhafi. Kadhafi hadde et år før møtet deres i 2008 hyllet henne som «sin elskede». Rice ble vinket videre av obersten, som var tydelig ukomfortabel med situasjonen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg støtter min elskede afrikanske kvinne, og beundrer måten hun henvender seg til arabiske ledere på. Jeg er veldig glad i henne, og stolt over at hun er en kvinne av afrikansk avstamning.

- «Leezza», «Leezza», «Leezza», jeg elsker henne veldig høyt.

I 2008 fikk endelig Kadhafi møte sin «elskede afrikanske kvinne» (se video til høyre). Kadhafi var inne i varmen i internasjonal politikk, takket være at han la ned sitt program for masseødeleggelsesvåpen og støttet USA i kampen mot al-Qaida. Rice besøkte Kadhafi i hovedkvarteret, der albumet av henne ble funnet.

Da Condoleezza Rice gikk opp til Kadhafi for å hilse på ham, fikk hun imidlertid ingen hånd tilbake. En nærmest sjenert Kadhafi holdt hånden på hjertet og nærmest vinket henne videre.

Luksusvilla Da opprørerne tok seg inn i den libyske hovedstaden i helgen, var kadhafienes luksuriøse hjem blant de første målene.

Muammar Kadhafis sønn al-Saadi skal ha vært svært opptatt av raske biler, yachter og fotball, og villaen hans var fylt med dyre leketøy. Søsteren Aisha bodde i et to-etasjers herskapshus med innendørs svømmebasseng og sauna ifølge nyhetsbyrået AP.

POPULÆR: Det er ikke bare Muammar Kadhafi som har lagt sin elsk på Condoleezza Rice. Også Italias og Englands utenriksministre, samt en kanadisk toppdiplomat, skal ha hatt et godt øye til den sjarmerende tidligere utenriksministeren i USA. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix
POPULÆR: Det er ikke bare Muammar Kadhafi som har lagt sin elsk på Condoleezza Rice. Også Italias og Englands utenriksministre, samt en kanadisk toppdiplomat, skal ha hatt et godt øye til den sjarmerende tidligere utenriksministeren i USA. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer