Fant frosk i flymat

Froskelår sto ikke på menyen, men dukket likevel uanmeldt opp i salaten til en sjokkert flypassasjer som var på vei til New Zealand nylig. Ikke var den død heller, skriver avisen New Zealand Herald.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen rakk så vidt å smekke lokket på igjen før den 4 cm store frosken flyktet, og fikk deretter en flyvertinne til å fjerne den brune gourmet-overraskelsen.

Besetningen om bord i Qantas-flyet som kom fra Melbourne i Australia, varslet deretter helsemyndighetene på New Zealand. Da flyet landet i Wellington, ventet veterinærer på den spretne blindpassasjeren.

Den australske trefrosken ble deretter offer for et barmhjertighetsdrap og endte sine dager i en fryser, skriver New Zealand Herald.

En talsmann for landbruksdepartementet på New Zealand, Cyril Evans, mener at dette var en dyd av nødvendighet.

- Vi har funnet insekter og gnagere på andre fly, men en frosk som dette kan ha parasitter og andre sykdommer som utgjør en fare både for innfødte frosker og andre arter, sier Evans.

En talskvinne for Qantas bekrefter også beskjemmet hendelsen, men understreker at flyselskapet nå har byttet salatleverandør og innført nye rutiner i salat-prosessen.

(NTB)