Fant fugleskitt hos bakeren

Helsemyndighetene i Oslo har stengt en stor bakeribedrift fordi fugler fløy rundt i lokalet og slapp sitt fornødne i former og produksjonsutstyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til sammen 15 utesteder og restauranter i Oslo fikk i november vedtak om stenging på grunn av helsefare. Ytterligere 17 liknende steder og butikker har fått vedtak om omsetningsforbud av samme grunn, melder Helsevernetaten i Oslo, som i går la fram tallene.

En av bedriftene som ble stengt, var den store bakeribedriften Martin Nordby. Her ble det fattet vedtak om stenging «på grunn av uhygieniske forhold og skadedyrproblemer».

- I klartekst betyr det at det var spurver i produksjonslokalet som bokstavelig talt skeit i formene og produksjonsutstyret, sier byveterinær Reidar Skjelkvåle til Dagbladet.no.

Bakeren ordnet imidlertid raskt opp og fikk åpne igjen etter vel ett døgn.

Et annet uappetittlig funn i Oslo ble gjort hos Café Terian i Torggata, som ble stengt «på grunn av dårlig renhold og problem med kakerlakker», ifølge Helsevernetaten. Rema 1000 har i en fersk reklamekampanje harselert med konkurrenter som er avslørt for å selge gammelt kjøtt. På Hauketo har Rema 1000-butikken selv fått omsetningsforbud for kjølevarer oppbevart ved for høy temperatur og for lett bedervelige matvarer med utgått holdbarhetsdato. Også Coop Mega på Tøyen har fått omsetningsforbud for varer i varmdisk oppbevart ved for lav temperatur. Og Ica Storo har fått omsetningsforbud for krabbeklør oppbevart ved for høy temperatur.

De fleste av de 15 utestedene og restaurantene i Oslo som i november fikk vedtak om stenging på grunn av helsefare, har nå åpnet igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer