Fant fugleskitt hos bakeren

Helsemyndighetene i Oslo har stengt en stor bakeribedrift fordi fugler fløy rundt i lokalet og slapp sitt fornødne i former og produksjonsutstyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 15 utesteder og restauranter i Oslo fikk i november vedtak om stenging på grunn av helsefare. Ytterligere 17 liknende steder og butikker har fått vedtak om omsetningsforbud av samme grunn, melder Helsevernetaten i Oslo, som i går la fram tallene.

 • En av bedriftene som ble stengt, var den store bakeribedriften Martin Nordby. Her ble det fattet vedtak om stenging «på grunn av uhygieniske forhold og skadedyrproblemer».

  - I klartekst betyr det at det var spurver i produksjonslokalet som bokstavelig talt skeit i formene og produksjonsutstyret, sier byveterinær Reidar Skjelkvåle til Dagbladet.no.

  Bakeren ordnet imidlertid raskt opp og fikk åpne igjen etter vel ett døgn.

 • Et annet uappetittlig funn i Oslo ble gjort hos Café Terian i Torggata, som ble stengt «på grunn av dårlig renhold og problem med kakerlakker», ifølge Helsevernetaten.
 • Rema 1000 har i en fersk reklamekampanje harselert med konkurrenter som er avslørt for å selge gammelt kjøtt. På Hauketo har Rema 1000-butikken selv fått omsetningsforbud for kjølevarer oppbevart ved for høy temperatur og for lett bedervelige matvarer med utgått holdbarhetsdato.
 • Også Coop Mega på Tøyen har fått omsetningsforbud for varer i varmdisk oppbevart ved for lav temperatur.
 • Og Ica Storo har fått omsetningsforbud for krabbeklør oppbevart ved for høy temperatur.

  De fleste av de 15 utestedene og restaurantene i Oslo som i november fikk vedtak om stenging på grunn av helsefare, har nå åpnet igjen.