Fant gamle stemmer i valgurnene

Ti stemmer fra kommunevalget ble liggende i to år.

LITT EKSTRA I URNEN: I gårsdagens valg fant Oppegård kommune ti stemmer fra forrige valg, kommunevalget i 2007.  Arkivfoto: Marit Hommedal / Scanpix
LITT EKSTRA I URNEN: I gårsdagens valg fant Oppegård kommune ti stemmer fra forrige valg, kommunevalget i 2007. Arkivfoto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I 2007 forsvant ti stemmer sporløst etter kommunevalget i Oppegård. I går ble de ti stemmene, fra fire forskjellige partier, funnet igjen, i en av urnene da stemmene fra årets valg skulle telles opp.

Rådmann Harald Toft bekrefter dette overfor Dagbladet.
- Det ble funnet ti stemmer fra kommunevalget i en av valgurnene. De hadde ingen relevans i dette valget. Det ble rapportert om avvik etter kommunevalget i 2007. Sånt skal ikke skje. Nå har vi nye rutiner hvor alle urnene sjekkes.

Toft vet ikke hvorfor de ti stemmene ble liggende igjen.
- Jeg har ingen forklaring på det. Det kan ha vært fukt i urnen, mener han.

Han anslår at det er om lag 13 000 stemmeberettigete i Oppegård kommune. De ti stemmene fikk ifølge Toft ingen konsekvenser for kommunevalget i 2007.
- Det er kjedelig at det skjer. Det forekommer at stemmer forkastes, at de kommer for sent, at folk som stemmer på forhånd forsøker seg igjen på valgdagen. Da oppstår det avvik fra listen. Avviket med de ti stemmene ble registrert for to år siden. Valgstyret tok det til orientering den gangen.