PÅGREPET: Mannen i 20-åra er norsk statsborger og hjemmehørende i Nordre Buskerud. Foto: LINE BRUSTAD / DAGBLADET
PÅGREPET: Mannen i 20-åra er norsk statsborger og hjemmehørende i Nordre Buskerud. Foto: LINE BRUSTAD / DAGBLADETVis mer

- Fant gassvåpen og vest

Mann pågrepet for bombetrusselen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet bekrefter at de har pågrepet en person i forbindelse med trusselsaken i Oslo.

- Vi har foretatt en aksjon i etterforskningssporet vi har fulgt. Vi har anholdt en person i en leilighet, og vi har gjort noen funn - dette er en norsk mann i 20-årene, vedkommende vil bli transportert inn hit for avhør.

- Han er foreløpig siktet for trusler. Vedkommende er ikke hjemmehørende i Oslo, og er delvis kjent fra tidligere hos lokalt politi og hos oss, sier Roger Andresen på en pressekonferanse på politihuset i formiddag.

- De tingene som er nevnt tidligere som vedkommende skal ha hatt med seg på bussen er funnet, slår han fast.

Dette er en skuddsikker vest og en stor bag.

Mannen hadde sittet på bussen og snakket i telefonen, da en medpassasjer snappet opp snakk om trusler mot Stortinget. Han var da ruset.

Fra Nordre Buskerud Visepolitimesteren legger til:

- I denne settingen vil jeg også rose publikum - det at man er oppmerksom, det at man varsler politiet, så vi kan gjennomføre de skritt vi mener er naturlig.

Mannen hører til i Nordre Buskerud politidistrikt.

- Hvorfor var det vanskelig å finne ham?

- Vi har jobbet med alle sporene vi har hatt. Vi har hatt et konkret grunnlag for å gå inn på alle adressene, men innser at det først var på tredje forsøk vi pågrep ham, sier Johan Fredriksen, og sier han forstår belastningen for de som har «fått et besøk av politiet».

Gassvåpen - Erkjenner han å ha framsatt de truslene som er beskrevet?

- Han har ikke vært i et formelt avhør, men sammenholdt med de vitneopplysningene vi har, og det han sier om hvor han har vært, er det samsvar, sier Johan Fredriksen.

- Det vi kan bekrefte til nå er funn av en vest som tidligere beskrevet i saken, et gassvåpen, og en svart bag som er full av klær.

- Han har framsatt trusler tidligere, og folk som kjenner atferden hans har sagt noe om en modus som stemmer bra.

ORIENTERER: Stabssjef Johan Fredriksen og visepolitimester Roger Andresen holder i formiddag en ny pressekonferanse om bombetrusselen mot Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ORIENTERER: Stabssjef Johan Fredriksen og visepolitimester Roger Andresen holder i formiddag en ny pressekonferanse om bombetrusselen mot Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer