Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant gebiss og beinrester på gravplassen

Tante og niese ble møtt av makabert syn på Hatlestrand kirkegård.

EKKELT:  Pårørende oppdaget dette på kirkegården. Foto: Gunn-Bente Stølen, Grenda.
EKKELT: Pårørende oppdaget dette på kirkegården. Foto: Gunn-Bente Stølen, Grenda. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): På Hatlestrand kirkegård har pårørende ved to anledninger de siste ukene oppdaget godt synlige beinrester på bakken, skriver lokalavisa Grenda.

I påsken var Astrid Ekeland og niesen hennes innom kirkegården for å stelle med graven til en slektning og pynte med blomster. Ved siden av graven lå det en sandhaug etter at det var utført maskinarbeid på en annen grav.

- Hva er dette rosa for noe, ville niesen vite.

- Det viste seg at det var overkjeven av et gebiss. Vi fikk helt hetta, sier Astrid Ekeland til Grenda.

De tok fant også beinrester i sandhaugen, og de varslet presten, både om sine funn og om at det ikke var ryddet etter en gravferd i vinter.

- Under gravferden i januar var det ekstremt med snø på Hatlestrand. Sand og singel var øst over graven til mora mi, og en annen gravstein var veltet med skriften ned, sier Ekeland.

Kirkeverge Arne Lindekleiv sier til Grenda at funn av beinrester ikke er normalt, men at det i forbindelse med gjenbruk av graver ikke er helt uvanlig.

- Det skal ofte mye til for at alle beinrestene blir nedbrutt. Enkelte steder i Kvinnherad kan ikke graver brukes om igjen i det hele tatt på grunn av lang nedbrytningstid, sier Lindekleiv.

Hun beklager manglende opprydding etter gravferden i vinter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!