Fant genser etter at ung gutt falt i elva i Stryn

Stor leteaksjon pågår i Videelva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper har funnet en genser som tilhører den unge gutten som torsdag ettermiddag falt i Videelva i Stryn kommune i Nordfjord.

Den unge gutten er fra Nederland, og har feriert i området noen dager sammen med sin mor og bror, opplyser politiet. Politiet hadde ved 21-tiden fortsatt ikke funnet gutten.

- Søket foregår cirka en halv kilometer øst for Videseter Hotell. Gamle Strynefjellsveien er stengt for trafikk mens søket etter gutten pågår, sier operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Einar Vereide, til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.20. Det ble først meldt om at hendelsen hadde funnet sted på Grotli, men 15 minutter senere fikk de beskjed om at det hadde skjedd på Videseter. Like etter klokken 18 fant letemannskapene en genser som tilhører gutten. Genseren ble funnet cirka 200 meter nedenfor stedet der gutten falt i elven.

Det ble torsdag kveld søkt med et tjuetall mannskaper fra politi og brannvesen, samt ambulansepersonell, redningsdykkere, redningshelikoptere. Vereide sier at terrenget er ulendt, og at den strie strømmen i elva også vanskeliggjør søket.

- Vi leter så lenge det er lyst, sier operasjonslederen.

(NTB)