Fant godtepose i torskemage

Fiskesløyerne i Vardø har aldri opplevd lignende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 25,8 kilos torsken som ble fisket nord for Vardø, hadde fått i seg et lite festmåltid før den havnet i garnet.

Da fiskesløyerne på Vardøbruket åpnet magesekken, fant de en 1,5 kilos hyse, to små kongekrabber - og en hel pakke Minde julemix.

- Det er det rareste vi har fått inn her. Vi sløyer en del torsk, og det er mye rart som kommer ut. Men dette er det beste hittil, sier Glenn McMaster, kaiformann på Vardøbruket.

- Ingen fiskeskrøne

Torsken veide 19 kilo etter at den var sløyet, og hode og mageinnhold var fjernet. Den ble fisket 10 mil nord for Vardø. Men hvordan den hadde fått i seg en hel godtepose, er uvisst.

- Godteposen kan ha blitt brukt som agn. Torsken kan også ha plukket den opp fra havbunnen, ettersom den også hadde spist krabber, sier McMaster.

Han forsikrer at historien om den sjokoladespisende torsken ikke er noen fiskeskrøne.

- Jeg kan love at det ikke er noe tull. Alle som stod rundt sløyebenken er vitne på det, sier han.

<strong><b>GODTETORSK:</strong></b> Fiskesløyerne Leif Tore Flå (t.v.) og Birger Knutsen fant en hel godtepose i magen til den 25,8 kilo tunge torsken. Foto: Glenn McMaster
GODTETORSK: Fiskesløyerne Leif Tore Flå (t.v.) og Birger Knutsen fant en hel godtepose i magen til den 25,8 kilo tunge torsken. Foto: Glenn McMaster Vis mer

Kan svelge en støvel

Alfred Eide, eier av fiskebåten Lady Allida, har aldri opplevd noe lignende.

- Onkelen min fisket en gang en torsk som hadde svelget en slik plastpinne som man trer garn på. Den flyter jo, så torsken hadde svømt helt oppunder overflaten. Men jeg har aldri opplevd noe slikt som dette før, sier han.

Helt utrolig er det likevel ikke, mener han.

- Det var en veldig stor fisk, med et gap som kan svelge en støvel, nær sagt. Du vet, de er nokså glupske, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer