Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant gull for milliarder

Redningsarbeiderne som jobber i ruinene av World Trade Center fant over to vognlass med gull under opprydningsarbeidene. En liten hær av politifolk og hemmelige agenter ble tilkalt for å hente det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det enorme gullfunnet stammer trolig fra det gigantiske hvelvet til Bank of Nova Scotia. Verdier for rundt 1,8 milliarder kroner forsvant da World Trade Center ble lagt i ruiner 11. september. Men i dag ble to vognlass gull reddet ut av ruinene.

Liten hær

Redningsarbeiderne har klart å redde en del av verdiene i hvelvet, men det er uklart hvor mye som fortsatt befinner seg under bygningsmassene. To vognlass med gull er bragt ut av ruinene. En liten hær bestående av FBI-folk, hemmelige agenter og politi overvåket den verdifulle lasten.

- Hvis jeg hadde forsøkt å ta meg ned dit ville de skutt meg, sa en av redningsarbeiderne til reportere, melder Sky News.

En lastebil kjørte inn i en spesiallaget tunnel i ruinene og hentet ut det verdifulle metallet. Deretter ble gullet kjørt bort av pansrede kjøretøy, bevlktet av vakter med skarpladde våpen. Redningsarbeidere skal fortsette å lete etter verdifullt vrakgods.

Det er ikke bekreftet at gullet tilhører Bank of Nova Scotia, også andre bedrifter i World Trade Center oppbevarte gull i bygningen. World Trade Center huset både CIA, ATF (byrået for alkohol, tobakk og våpen), tollvesenet, skattevesenet og Secret Service. Mange viktige papirer om forbrytere, våpen og viktige dokumenter har gått tapt i terror-angrepet. Blant annet skal en detaljert sikkerhetsplan for hvordan president George W. Bush skal kjøres rundt i New York ligge et sted i ruinene.

STORE VERDIER: En liten hær voktet over gullet på vei bort fra ruinene på Manhattan.
Hele Norges coronakart