Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant hånd til savnet turist i hai-mage

Ble identifisert ved hjelp av gifteringen.

FARESKILT: Det er satt opp flere fareskilt som advarer mot hai langs strandlinja på øya. Foto: Richard BOUHET / AFP / NTB scanpix
FARESKILT: Det er satt opp flere fareskilt som advarer mot hai langs strandlinja på øya. Foto: Richard BOUHET / AFP / NTB scanpix Vis mer

En 44 år gammel skotsk turist, hvis navn er ukjent, forsvant sporløst etter å ha snorklet nær kysten av øya Réunion i Indiahavet lørdag.

Nå kan forsvinningsgåten være løst – på forskrekkende vis.

Det melder flere lokale medier, ifølge The Guardian.

Fanget tigerhai

Det var da en tigerhai ble fanget i området få dager etter forsvinningen, omtrent seks kilometer fra lagunen der den mannlige turisten sist ble sett, at brikkene begynte å falle på plass, skriver avisa.

I magen på den fant de nemlig en enslig menneskehånd.

UNIKT SYN:isse turistene fikk seg et unikt syn da de var på haisafari i Australia. Video: Storyful. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Den savnede mannens kone ble så overrakt det oppsiktsvekkende funnet, og kunne med det identifisere gifteringen til sin mann på hånda, ifølge den lokale TV-kanalen Réunion La 1ère.

Gir støtte

Tigerhaien var én av fem som ble fanget for et forskningsmål mandag og tirsdag. Det er ikke kjent om mannen skal ha druknet og seinere blitt angrepet av den, eller blitt angrepet av den direkte.

En talsperson for Utenriks- og samveldedepartementet i Storbritannia bekrefter dødsfallet overfor The Guardian.

De uttrykker følgende støtte til familien:

- Vi gir støtte til familien til en britisk mann som døde mens han snorklet på Réunion, og vi er i kontakt med lokale myndigheter, sier han.

Det skal nå ha blitt iverksatt restriksjoner på hvor det er lov til å surfe og bade i området rundt øya – i frykt for flere angivelige haiangrep.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media