Kina og USA

Fant «hangarskip» i ørkenen

Mener Kina øver på mulig sjøkrig mot USA.

- SKYTESKIVE: Denne angivelige hangarskipmodellen i fullskala er over 330 meter meter lang og er ifølge US Naval Institute bygd for å være skyteskive for kinesiske antiskipsmissiler. Foto: Maxar Technologies / AFP / NTB
- SKYTESKIVE: Denne angivelige hangarskipmodellen i fullskala er over 330 meter meter lang og er ifølge US Naval Institute bygd for å være skyteskive for kinesiske antiskipsmissiler. Foto: Maxar Technologies / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under en av sine passeringer over Taklamakan-ørkenen i nordvestlige Kina fanget en satellitt eid av det amerikanske selskapet Maxar svære konstruksjoner som sannsynligvis forestiller amerikanske krigsskip, skriver nyhetsbyrået AP.

Bilder fra satellitten viser ifølge US Naval Institute (USNI) omrisset av et hangarskip og flere jagere. Noen av modellene står på jernbanespor i ørkenen, som ligger i Xinjiang-provinsen, ellers kjent som uigurenes hjemland.

Detaljer

Det uavhengige instituttet er av oppfatningen at Folkets frigjøringshær har bygd modeller til bruk som målskiver i et nytt skytefelt for antiskipsmissiler i ørkenen. Dette med henblikk på eventuelle trefninger til havs mellom de to stormaktene i framtida.

- Dette nye feltet viser at Kina fortsetter å fokusere på antiskipsressurser, med vekt på krigsskip fra US Navy, skriver USNI, og påpeker at det kinesiske feltet skiller seg fra et liknende iransk skytefeltanlegg i Persiagolfen ved sitt høyteknologiske utstyr.

USNI mener modellene, som er opptil flere hundre meter lange, representerer et hangarskip av Gerald R. Ford-klassen og minst to jagere av Arleigh Burke-klassen. De peker blant annet på riktig plassering og utforming av skorsteiner og våpensystemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer