Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant harddisker dumpet i containeren til Tommy Sharif

Kan være de bortkomne harddiskene.

 SNIFFET ETTER PENGER:  Politiet brukte valutahunder for å undersøke lokalene til dekkfirmaet Sharif på Alnabru i Oslo. Den tidligere bildekkkongen Tommy Sharif ble pågrepet og siktet for å ha forfordelt gjeldsbetaling til seg selv før konkursen. Foto: NTB scanpix
SNIFFET ETTER PENGER: Politiet brukte valutahunder for å undersøke lokalene til dekkfirmaet Sharif på Alnabru i Oslo. Den tidligere bildekkkongen Tommy Sharif ble pågrepet og siktet for å ha forfordelt gjeldsbetaling til seg selv før konkursen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De seinere åra har Tommy Sharifs dekkgeskjeft gått dårligere og dårligere, og han begjærte selv alle de ni selskapene sine konkurs tidligere i år.  

Samtidig er det avdekket at Sharif har overført millionbeløp fra selskapene til seg selv, uten å melde fra til skattemyndighetene. Saken toppet seg i forrige måned da dekkmillionæren ble pågrepet av politiet, og siktet for grov bounndragelse.

Det skal blant annet ha blitt funnet 800 000 kroner i bilen til Sharif under ransaking av boligen og forretningslokalene, som han og lillebroren disponerer.

Funnet harddisker I tillegg mangler en server og flere harddisker med regnskapsdata. Disse skal fortsatt være sporløst forsvunnet, og politiet har heller ingen anelse om hvor dette har blitt av.

- Vi holder på å gå gjennom beslaget, men vi har fortsatt ikke fått tak i serveren, sier lederen for økoteamet i Romerike politidistrikt, Bjørn Ivar Thune til Dagbladet.

Men nå kan harddiskene være funnet, opplyser bobestyrer Christian Lundin til Dagbladet.

- Jeg har selv valgt å etterforsken saken, og fant harddisker i en av cotainerne til Sharif. Det er usikkert om dette er de bortkomne harddiskene, men de har blitt sendt til en dataekspert for utredning, forteller Lundin.

Det er derfor foreløpig uverifisert om de tre harddiskene som er funnet tilhører Sharif.

Jaktet på server Bobestyreren har jaktet på serveren siden februar da han fikk informasjon om et hittil ukjent datarom på baksiden av foretiningslokalet.

- Først opplyste Sharifs regnskapsfører at regnskapene til Sharif var på serveren i Sharifs lokalet på Berger, men at han ikke fikk tilgang. Da jeg nevnte datarommet, erkjente han at det var et rom med server, kamerautstyr og harddisker han ikke hadde vist oss tidligere. Da vi endelig kom oss inn der så vi at alt var fjernet. Vi så allerede på befaring i slutten av mai at alle pc-er var borte.

I avhør skal Sharif fortalt at serveren mugligens kunne være flyttet til foretningslokalet på Hadeland, da politiet informerte om at den ikke sto på Skårer. 

- Han opplyste at det var mange som hadde tilgang til serveren, men jeg mener det er sannsynlig at det er Sharif eller noen han har engasjert som har fjernet serveren og harddiskene.
 
Kan få seks års fengsel - Bostyrers spekulasjon om at Sharif skulle ha fjernet noen servere får stå for hans regning. Sharif er ikke kjent med det. Serverne vil ikke vise noe annet enn det som følger av regnskapene på papir som er laget fra den samme datamaskinen, sier hans forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

Sharif er siktet etter straffelovens paragraf 283, som har en strafferamme på seks års fengsel. Ifølge Elden er ikke klienten hans mistenkt for noen overføringer uten å varsle skattemyndighetene.

- Han er kun mistenkt for å prioritere gjeld til seg selv fremfor andre kreditorer i 2014 med inntil 3 millioner kroner. Dette har ingen skattemessige konsekvenser.

Tommy Sharif erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen, og har ikke besvart på Dagbladets henvendelser.

 HAR FUNNET HARDDISKER: Bobestyrer Christian Lundin har etterspurt harddiskene til Sharif siden februar. Han mistenker økonomisk kriminalitet, og varsler mulige omstøtelser av transaksjoner og styreansvar for Sharif. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HAR FUNNET HARDDISKER: Bobestyrer Christian Lundin har etterspurt harddiskene til Sharif siden februar. Han mistenker økonomisk kriminalitet, og varsler mulige omstøtelser av transaksjoner og styreansvar for Sharif. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!