Fant hasjplantasje på Frogner

Politiet må bruke container for å frakte hundretalls hasjplanter fra den norske mannens leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 14.00 i dag aksjonerte politiet mot mannens bolig på Frogner. Der fant de flere hundretalls potteplanter i det de omtaler som en hasjplantasje.

Politi-container
Politiet er nå på stedet ved leiligheten hvor beslaget ble gjort. Beslaget er av en slik størrelsesorden at det er nødvendig med en container for å få alt med seg, opplyser politiet.

- Vi pågrep en norsk mann tidligere i dag, og er nå på stedet med en container for å få med oss hasjen vi har beslaglagt, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Sven-Martin Ege.

 FROGNER:  Politiet avdekket i dag en hasjplantasje i en leilighet på Frogner. Her kastes en av hasjplantene ut fra vinduet og ned i containeren politiet benytter seg av. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FROGNER: Politiet avdekket i dag en hasjplantasje i en leilighet på Frogner. Her kastes en av hasjplantene ut fra vinduet og ned i containeren politiet benytter seg av. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Nøyaktig hvor mye hasj det er snakk om har politiet fremdeles ikke fått kartlagt, men at det dreier seg om en betydelig mengde legger ikke politiet skjul på.

- Det er snakk om hundretalls potter, understreker Ege.

Destruksjon
Etter at plantene er samlet i containeren skal de analyseres og destrueres.

 DESTRUKSJON:  - Plantene vil bli tatt med til destruksjon, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Sven-Martin Ege. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
DESTRUKSJON: - Plantene vil bli tatt med til destruksjon, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Sven-Martin Ege. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Plantene vil bli tatt med til destruksjon, men først må vi slå fast hvor stor plantasjen egentlig er. Det er stor forskjell på om plantene er små eller store, og på hvor gamle de er, altså om de er fullvokste eller ikke, sier Ege.

 CONTAINER:  Her kastes hasj-plantene ned i containeren politiet bruker til å frakte hasjen bort fra mannens leilighet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
CONTAINER: Her kastes hasj-plantene ned i containeren politiet bruker til å frakte hasjen bort fra mannens leilighet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
 ANALYSE:  Før destruksjon skal politiet undersøke hvor mange planter det er snakk om, og hvilken størrelse og alder plantene har.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ANALYSE: Før destruksjon skal politiet undersøke hvor mange planter det er snakk om, og hvilken størrelse og alder plantene har. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer