Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant Hedda kvalt på hybelen

Kristin Kyrkjeeide var engstelig over ikke å ha sett Hedda Karterudseter hele torsdag. Hun fant venninnen drept på rommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNDAL (Dagbladet): Torsdag kveld i forrige uke var medelevene ved Sogndal folkehøgskole bekymret, etter ikke å ha sett Hedda Karterudseter (19) hele dagen.

-  Vi satt og pratet om det på oppholdsrommet i andre etasje, og fant ut at vi skulle sjekke om hun var på rommet sitt, som ligger vegg i vegg, sier Kristin Kyrkjeeide (19).

Siden den gang har livet stått på hodet ved folkehøyskolen i Sogndal.

-  Vi sitter igjen med så mange spørsmål. Vi skjønner ikke hvem som kan ha gjort dette, eller hvorfor, sier Kristin, som sammen med ei anna jente ved skolen var den første på åstedet.

Går flere sammen

Å få høre at Hedda ble kvalt av en ukjent gjerningsmann, kom som et sjokk for elevene ved skolen.

-  Likevel har vi aldri følt ossutrygge. Vi har et så utrolig godt samhold her, sier Kristin, som også er elevrådsleder ved skolen. Men før gjerningsmannen er tatt, kommer ikke jentene ved skolen til å gå aleine i Sogndal.

-  Nå går vi alltid flere sammen. Når de tar ham, blir det en stor lettelse for oss, sier jentene.

Skolen setter nå opp buss for de av elevene som ønsker å delta i Heddas begravelse i Flatdal kirke i Telemark på fredag. Samtidig kommer skolen til å holde minnestund for den gode venninnen som ble revet fra dem. Drapssaken vil sette sitt preg på resten av året ved folkehøyskolen i Sogndal.

Vennenes siste hilsen til Hedda

Vi savner deg, Hedda.
Du ble tatt fra oss, og det kjennes så urettferdig.
Vi sørger over deg.
Vi tenker på din familie, dine venner, og din bygd.

Vi er slitne, og derfor må vi legge fra oss bagatellene.
Vi har ikke tid til sånt, vi må være mer raus.
Vi sørger, og derfor skal vi se hverandre, passe på hverandre, gi litt mer av oss selv.
Vi er sinte, og derfor skal vi gå den ekstra kilometeren på trass.
Fra nå av.

Vi må bære deg med oss videre, og vi må hedre deg.
Og vi skal gjøre det ved å ta fatt på dette året.

Vi vil gjøre dette for oss,
Det skylder vi deg.

Sørgende venner

-  Vi kommer alltid til å ha med oss minnene om Hedda videre, sier Kristin. Det gode fellesskapet som Hedda var en del av, har søkt sammen i sorgen.

«Vi sørger, og derfor skal vi se hverandre, passe på hverandre, gi litt mer av oss selv. Vi er sinte, og derfor skal vi gå den ekstra kilometeren på trass», skriver vennene i et dikt til Hedda.

Ina Holt (19), som var nabo med Hedda, forteller om ei blid og aktiv jente, som likte seg svært godt på skolen i Sogndal. -  Vi pleide å sitte på internatet og snakke om alt mulig. Vi hadde det veldig sosialt sammen, så på TV, lagde kakao og kaker, sier Ine.

-  Vi hadde alltid et prosjekt på gang. Nå var det å strikke tøfler til oss, forteller hun. Dagene etter at Hedda ble funnet drept, har vært svært tunge for de to jentene. Det går mange spekulasjoner om hva som har skjedd, og at drapsmannen fortsatt er på rømmen gjør at usikkerheten er stor på skolen.

-  Vi har tenkt mye på familien til Hedda, og hvordan de har det nå, sier jentene.

FANT VENNINNEN: Kristin Kyrkjeeide var en av dem som fant Hedda Karterudseter drept inne på internathybelen. - Det var bare så uvirkelig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media