Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant hemmelig irakisk våpenlager

46000 kvadratmeter med våpen og ammunisjon oppdaget under jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Amerikanske og irakiske soldater har oppdaget et hemmelig underjordisk lager og oppholdsrom på over 46000 kvadratmeter sentralt i Irak. Lageret inneholder store mengder våpen, ammunisjon og forsyninger, melder CNN.

Bunkersen er på størrelse med seks fotballbaner, og er det største lageret som er funnet i løpet av det siste året, opplyser løytnant og presseoffiser Kate VandenBossche.

Fullt møblert

Lageret ble oppdaget under en patruljering nord for Karmah, nær Fallujah, på torsdag. De siste fire dagene er det oppdaget rundt et dusin større og mindre skjulested i området.

Bunkersen inneholdt også fullt møblerte oppholdsrom, to dusjer og aircondition.

Andre rom inneholdt maskingevær, raketter og en rekke forskjellige typer våpen og ammunisjon. Lageret inneholder svarte uniformer, skimasker, kompass, loggbøker, nattbriller og ferdig oppladede mobiltelefoner.

Patruljen var på jakt etter våpen da de oppdaget en ensom bygning i et gammelt steinbrudd midt i ørkenen.

Hemmelig inngang

FANT LAGER: Torsdag fant amerikanske og irakiske soldater et enormt våpenlager og oppholdsrom i nærheten av Fallujah. Bildet viser et tidligere våpenfunn. Arkivfoto: Scanpix
FANT LAGER: Torsdag fant amerikanske og irakiske soldater et enormt våpenlager og oppholdsrom i nærheten av Fallujah. Bildet viser et tidligere våpenfunn. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

- I et av rommene var det en enorm elektrisk fryseboks. Soldatene flyttet den, og fant en hemmelig inngang.

Lageret målte 170 ganger 275 meter, og er sannsynligvis bygd under Saddam Husseins styre.

- Vi vet ikke hvor lenge bunkersen har vært i bruk. Vi undersøker fortsatt området, og registrere alt vi finner, sier Kate VandenBossche.

Etter at stedet er ferdig undersøkt vil alle våpen og all ammunisjon bli ødelagt på en forsvarlig måte, sier hun.

<B>VÅPEN: Amerikanske styrker finner stadig hemmelige våpenlagre i Irak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!