Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fant hemmelig massegrav

The Times\' korrespondent i Phuket fant 20 ukjente graver med turister og thailendere. Gravene er 140 meter lange hver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den britiske korrespondenten Daniel McGrory i The Times har avslørt det han frykter er en massegrav som er forberedt for tusenvis av utenlandske turister som omkom i katastrofen.

Det ble ifølge avisen innledet en hemmelig operasjon for å få fjernet hundrevis av uidentifiserte lik. Det ble ikke arrangert noen form for varsling eller seremonier.

Avisen siterer anonyme, lokale Røde Kors-kilder som forteller at de har fått ordre om å klargjøre en grav for 10.000 lik.

Det er langt mer enn thailanske myndigheter har oppgitt at var drept av tsunamien.

Skjult sted

Massegraven ligger på et skjult sted bak en rad med poppelfikentrær nær slutten av en umerket vei ved Bang Muang, knappe 13 mil nord for Phuket. Sørgende har ingen adgang. Væpnede politivakter hindrer lokale fra å studere hva som faktisk foregår. Området skal ligge nære Yanyoa buddhisttempel i Phangnga-provinsen.

- Dette kan kanskje se ufølsomt ut, men hva ellers kan vi gjøre? Det er altfor mange å håndtere, så dette er den mest effektive måten vi kan lagre kroppene. Familier må ikke komme hit. Det vil bare gjøre dem opprørt. Det er ikke noe verd å se her, sier Weiapol Pitchun, en offisiell talsmann til The Times.

Pitchun sier også at alle kroppene får et nummer utenpå og inni posene de blir pakket inn i. Også vestlige legemer oppbevart i kjølelagre vil bli brakt til massegraven i løpet av de neste dagene, sier han.

MASSEGRAV: Massegrav for flomofre i Bang Muang i Thaniland. FOTO: REUTERS/SCANPIX
MASSEGRAV: Massegrav for flomofre i Bang Muang i Thaniland. FOTO: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Ukjent for Kripos

Kripos er representert i Phuket for å forsøke å identifisere så mange nordmenn som mulig. De jobber sammen med rettsmedisinere fra Sverige og Danmark.

- Disse opplysningene er helt ukjente for oss, sier Kripos-medarbeider Asbjørn Hansen til Dagbladet.no.

FOTO: REUTERS/SCANPIX
FOTO: REUTERS/SCANPIX Vis mer
<B>MASSEGRAV:</B> Hundrevis av legemer begraves og nummereres i massegraven. De er ikke identifiserte.
<B>BRENNES:</B> De lokale likene som er identifisert brennes av buddistmunker i Bang Muang.
<B>NUMMER:</B> Frivillige merker legemene med et nummer i massegraven i Bang Mueang. Bildet er tatt 1. januar. Kroppene er ikke identifisert. Flere er vestlige.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media