Fant hemmelig spaningsliste

Da politiet kvittet seg med den gamle spaningsbilen, glemte de å tømme hanskerommet. Der lå det en liste over personer og biler politiet spanet på, skriver Bergens Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt er 15 bergensere navngitt i dokumentet. De betegnes som «aktuelle personer». Bak hvert navn er det oppgitt hvilken kriminalitet bilførerne er mistenkt for å stå bak.

Listen ble funnet av Henrik Holm som var på utkikk etter ny bil. Tirsdag var han hos forhandleren og bestemte seg for å prøvekjøre en brukt Ford Mondeo stasjonsvogn. Inne i en sort mappe, sammen med bilens brukermanual, fant Holm et sammenbrettet papir datert 21. august 2003.

- Jeg skulle sjekke vognkortet da det dukket opp et ark med navn og bilnumre. Det er en liste med 17 registreringsnumre og beskrivelser av kjøretøyene. Så følger en kolonne med navn på personene som disponerer bilene, forteller Holm..

På listen står blant annet en person med nær tilknytning til motorsykkelklubben Union MC. Ifølge listen er han mistenkt for å stå bak narkotikakriminalitet.

Visepolitimester Geir Gudmundsen legger seg flat når Bergens Tidende forteller om funnet.

- Slikt skal ikke skje. Det er sterkt beklagelig om sensitive opplysninger havner i hendene på andre enn politiet. Slikt materiale kan misbrukes, sier lederen for Felles operativ enhet ved Hordaland politidistrikt.

Han lover nå at saken skal undersøkes saken nærmere.

- Når slikt skjer, må vi skjerpe rutinene våre, sier han.

(NTB)