Fant hemmelige dokumenter på busstopp

Bak et busstopp i Kent ble det funnet nesten 50 sider med sensitiv informasjon fra det britiske forsvaret.

DETALJER: HMS Defender har skapt splid mellom Russland og Storbritannia. De to landene er høyst uenige om skipets bevegelser i Svartehavet. Foto: Ben Mitchell / PA via AP / NTB
DETALJER: HMS Defender har skapt splid mellom Russland og Storbritannia. De to landene er høyst uenige om skipets bevegelser i Svartehavet. Foto: Ben Mitchell / PA via AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På baksiden av en bussholdeplass i Kent i England ble det tirsdag denne uka funnet en bunke dokumenter, nesten femti sider totalt, som åpenbart ikke skulle ligge der.

Ifølge BBC inneholdt dokumentene flere hemmeligstemplede og sensitive detaljer - blant annet det britiske fartøyet «HMS Defender», som denne uka befant seg i, eller i nærheten av Krim, og en sannsynlig reaksjon på skipets passering gjennom ukrainsk farvann.

Dokumentene inneholder også planene for en mulig britisk militær tilstedeværelse i Afghanistan etter at den USA-ledede NATO-operasjonen ender der.

Britiske myndigheter opplyser at de har startet en intern etterforskning.

En talsperson for forsvarsdepartementet sier til kanalen at en ansatt har varslet om å ha mistet sensitive forsvarsdokumenter, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Blant dokumentene er det både eposter og powerpoint-presentasjoner.

- Dette skulle ikke ha skjedd. Det var en korrekt melding om tapet, og en gransking er i gang, sier Brandon Lewis, som er minister for Nord-Irland, til Sky News.

Uenige

Onsdag ettermiddag innkalte utenriksdepartementet i Moskva den britiske ambassadøren på teppet som følge av hendelsen der et britisk marineskip gikk inn i det Russland mener er deres havområdet utenfor Krim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer