UNDER OSTEN  Mattilsynet har ved hjelp av DNA-analyser funnet at lasagne fra Coop inneholder mellom 1 og 5 prosent hestekjøtt. Illustrasjonsfoto: Reuters/NTB Scanpix.
UNDER OSTEN Mattilsynet har ved hjelp av DNA-analyser funnet at lasagne fra Coop inneholder mellom 1 og 5 prosent hestekjøtt. Illustrasjonsfoto: Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Fant hestekjøtt i lasagne fra Coop

Ikke fjernet fra frysedisken likevel. Også hestekjøtt i ICA-pølser i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet har funnet hestekjøtt i lasagne fra Coops norske butikker.

Mengden hestekjøtt er mellom 1 og 5 prosent.

Etter avsløringene om funn av hestekjøtt i flere storfeprodukter, har Mattilsynet gjort DNA-analyser av til sammen 100 produkter for å sjekke hva slags kjøtt de inneholder. De første analysesvarene er nå klare.

- Vi kan bekrefte at det er funnet hestekjøtt i en lasagne fra Coop. Det var en svært liten dose som ble funnet, mengden ligger på 1 til 5 prosent hestekjøtt, sier Randi Edvardsen, som er sjef for seksjon animalsk mat i Mattilsynet.

Svenske ICA-pølser Samtidig tilbakekaller den svenske matkjeden ICA 11 600 pølsepakker etter at det er oppdaget hestekjøtt i to nye produkter i svenske butikker. Både ICAs ostepølse og fryst pølse av typen cevapcici er tilbakekalt. — Vi har fått treff på disse to produktene, sier ICAs kvalitetssjef Lena Sparring til Aftonbladet. ICA har testet 80 ulike varer for heste-DNA etter avsløringene om at varekjedens lasagne inneholdt hestekjøtt. Ifølge varedeklarasjonene inneholder de to pølsetypene som nå er trukket tilbake, 100 prosent oksekjøtt.  
Ikke trukket tilbake - likevel Funnet av hestekjøtt ble gjort i en lasagne som var berørt av avsløringen i februar, og som etter Coops egne opplysninger skulle vært trukket tilbake fra det norske markedet allerede da.

- Vi er overrasket over at dette fortsatt kan finnes i butikkene.

- Når det avdekkes at det fremdeles finnes lasagne med hestekjøtt hos en sentral matvarekjede tyder dette på at det har skjedd en svikt i kontrollrutinene hos matvarekjedene, sier Edvardsen.

(NTB).