Fant hestekjøtt i lasagne fra Coop

Ikke fjernet fra frysedisken likevel. Også hestekjøtt i ICA-pølser i Sverige.

UNDER OSTEN  Mattilsynet har ved hjelp av DNA-analyser funnet at lasagne fra Coop inneholder mellom 1 og 5 prosent hestekjøtt. Illustrasjonsfoto: Reuters/NTB Scanpix.
UNDER OSTEN Mattilsynet har ved hjelp av DNA-analyser funnet at lasagne fra Coop inneholder mellom 1 og 5 prosent hestekjøtt. Illustrasjonsfoto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mattilsynet har funnet hestekjøtt i lasagne fra Coops norske butikker.

Mengden hestekjøtt er mellom 1 og 5 prosent.

Etter avsløringene om funn av hestekjøtt i flere storfeprodukter, har Mattilsynet gjort DNA-analyser av til sammen 100 produkter for å sjekke hva slags kjøtt de inneholder. De første analysesvarene er nå klare.

- Vi kan bekrefte at det er funnet hestekjøtt i en lasagne fra Coop. Det var en svært liten dose som ble funnet, mengden ligger på 1 til 5 prosent hestekjøtt, sier Randi Edvardsen, som er sjef for seksjon animalsk mat i Mattilsynet.

Svenske ICA-pølser Samtidig tilbakekaller den svenske matkjeden ICA 11 600 pølsepakker etter at det er oppdaget hestekjøtt i to nye produkter i svenske butikker. Både ICAs ostepølse og fryst pølse av typen cevapcici er tilbakekalt. — Vi har fått treff på disse to produktene, sier ICAs kvalitetssjef Lena Sparring til Aftonbladet. ICA har testet 80 ulike varer for heste-DNA etter avsløringene om at varekjedens lasagne inneholdt hestekjøtt. Ifølge varedeklarasjonene inneholder de to pølsetypene som nå er trukket tilbake, 100 prosent oksekjøtt.   Ikke trukket tilbake - likevel Funnet av hestekjøtt ble gjort i en lasagne som var berørt av avsløringen i februar, og som etter Coops egne opplysninger skulle vært trukket tilbake fra det norske markedet allerede da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer