Fant Hilda Festes DNA i siktedes bopel

Politiet har funnet avdøde Hilda Festes DNA i den siktede 18-åringens bopel, og hans fingeravtrykk i hennes blod.

STYRKET MISTANKE: Politiet vil ha 18-åringen som er siktet for drapet på Hilda Feste (98) varetektsfenglet i ytterligere 12 uker.

Fotograf Tor Erik H. Mathiesen
STYRKET MISTANKE: Politiet vil ha 18-åringen som er siktet for drapet på Hilda Feste (98) varetektsfenglet i ytterligere 12 uker. Fotograf Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier til Dagbladet at det foreligger forhold som i særlig grad styrker mistanken mot den 18 år gamle mannen fra Os, og at det vil stride med allmenhetens rettsfølelse hvis den siktede løslates.

Han forklarer dette på denne måten: - Vi har funnet hans fingeravtrykk på åstedet, avsatt i avdødes blod. I tillegg har vi funnet siktedes DNA på åstedet og avdødes DNA i siktedes bolig. Dette mener vi er sterke bevis som bør holde som grunnlag for å begjære varetektsfengslingen av ham utvidet med 12 uker, sier Onarheim.

- Sterke bevis - Mener dere at drapssaken er oppklart?

- Vi har i allefall sterke bevis mot ham. Mer ønsker jeg ikke å si nå.

Politiet har foretatt flere vitneavhør de siste ukene, og har ifølge Onarheim fått forklaringer som kan regnes som supplerende bevis.

- Vi har ikke fått vitneforklaringer som rokker ved våre bevis i saken, sier Asbjørn Onarheim.

- Husker ingenting Forsvarsadvokat Rolf Knudsen er opptatt i et møte, men skriver i en tekstmelding til Dagbladet at det ikke foreligger noen endringer i forklaringene fra hans klient. Knudsen skriver: «Han husker fortsatt ikke noe fra timene rundt drapet. Jeg ønsker ikke å kommentere bevisene til politiet og politiets vurderinger av disse.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer