Fant Hilda Festes DNA i siktedes bopel

Politiet har funnet avdøde Hilda Festes DNA i den siktede 18-åringens bopel, og hans fingeravtrykk i hennes blod.

STYRKET MISTANKE: Politiet vil ha 18-åringen som er siktet for drapet på Hilda Feste (98) varetektsfenglet i ytterligere 12 uker.

Fotograf Tor Erik H. Mathiesen
STYRKET MISTANKE: Politiet vil ha 18-åringen som er siktet for drapet på Hilda Feste (98) varetektsfenglet i ytterligere 12 uker. Fotograf Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier til Dagbladet at det foreligger forhold som i særlig grad styrker mistanken mot den 18 år gamle mannen fra Os, og at det vil stride med allmenhetens rettsfølelse hvis den siktede løslates.

Han forklarer dette på denne måten: - Vi har funnet hans fingeravtrykk på åstedet, avsatt i avdødes blod. I tillegg har vi funnet siktedes DNA på åstedet og avdødes DNA i siktedes bolig. Dette mener vi er sterke bevis som bør holde som grunnlag for å begjære varetektsfengslingen av ham utvidet med 12 uker, sier Onarheim.

- Sterke bevis - Mener dere at drapssaken er oppklart?

- Vi har i allefall sterke bevis mot ham. Mer ønsker jeg ikke å si nå.

Politiet har foretatt flere vitneavhør de siste ukene, og har ifølge Onarheim fått forklaringer som kan regnes som supplerende bevis.

- Vi har ikke fått vitneforklaringer som rokker ved våre bevis i saken, sier Asbjørn Onarheim.

- Husker ingenting Forsvarsadvokat Rolf Knudsen er opptatt i et møte, men skriver i en tekstmelding til Dagbladet at det ikke foreligger noen endringer i forklaringene fra hans klient. Knudsen skriver: «Han husker fortsatt ikke noe fra timene rundt drapet. Jeg ønsker ikke å kommentere bevisene til politiet og politiets vurderinger av disse.»

Politiet har tidligere ment at Hilda Feste ble drept i sin leilighet i Gamleheimshagen i Os rundt kl. 21.15 første nyttårsdag. Etterforskningsledelsen har tidligere uttalt at de har bevis mot 18-åringen som er relatert til selve drapshandlingen.

18-åringen ble pågrepet av politiet 21. februar i år, og har sittet varetektsfengslet siden da. Han har tidligere forkart at han hadde drukket sprit sammen med en kamerat og at han ikke husker noe rundt drapstidspunktet. Han har bodd sammen med sin familie i nærheten av eldreboligene i Gamleheimshagen, og kjente Hilda Feste.

Lange avhør 18-åringen har vært i flere lange avhør med politiet mens han har sittet i varetekti Bergen fengsel. De to første ukene satt han i fullstending isolasjon.

Han vil bli framstilt for forlenget varetektsfengsling fredag formiddag. Da vil politiadvokat Sidsel Isachsen be om forlengelse av varetektsfengslingen med 12 uker.

STYRKET MISTANKE: Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at mistanken mot 18-åringen er styrket.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
STYRKET MISTANKE: Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at mistanken mot 18-åringen er styrket. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer