Fant hode i kjøleskap

Levning etter drept amerikansk gissel funnet i Riyadh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hodet til det drepte amerikanske gisselet Paul Johnson er funnet i et kjøleskap i en villa i hovedstaden Riyadh, ifølge kilder i sikkerhetstjenesten onsdag. Funnet skal ha blitt gjort i forbindelse med en politiaksjon tirsdag kveld, der to mistenkte medlemmer av en miliant gruppe ble drept.

Paul Johnson ble tatt som gissel av en gruppe som støtter al-Qaida og Osama bin Laden. De krevde at fengslede islamister skulle løslates. Da kravet ikke ble innfridd, ble Johnson halshogget 18. juni. Et videoopptak av drapet ble lagt ut på internett lørdag.

To mistenkte militante opprørere ble skutt og drept av saudiske sikkerhetsstyrker i politiaksjonen tirsdag kveld, melder det statlige nyhetsbyrået SPA.

Tre andre militante skal ha blitt såret i de kraftige skuddvekslingene, som startet da politiet stormet huset, som ligger i Kong Fahd-distriktet av Riyadh.

- Sikkerhetsstyrkene ble overrasket av vedvarende skyts fra ulike våpen, inkludert bomber og granater, opplyser en talsmann for innenriksdepartementet.

Flere andre væpnede menn kom til stedet og tok del i skuddvekslinger med sikkerhetsstyrkene før de flyktet, sa talsmannen til SPA.

Tre politimenn ble lettere såret i sammenstøtet. Politiet beslagla våpen og eksplosiver i aksjonen.

Sikkerhetsstyrkene arresterte i den samme operasjonen kona til Saleh al-Awfi, som mistenkes være al-Qaidas leder i Saudi-Arabia. Tre av ekteparets barn ble også pågrepet.

Forrige måned utlyste saudiarabiske myndigheter et amnesti for militante. Fristen for å melde seg går ut denne uka. Bare fire personer har meldt seg under amnestiet, ifølge innenriksdepartementet. Av Saudi-Arabias liste på 26 ettersøkte militante, er 13 fortsatt på frifot. De andre er enten drept eller har overgitt seg.

Trefningene tirsdag er de siste i en rekke angrep det siste året i Saudi-Arabia. I alt 90 politimenn og sivile, mange av dem utlendinger, er blitt drept.

(NTB)

DREPT: Bildet ble lagt ut på et islamsk nettsted 15. juni. Paul Johnson (49) ble kidnappet i Saudi Arabia tre dager tidligere.