Fant hodeløst rådyr i Ikea-pose

Like ved veien lå det Grete Dypvik trodde var en ødelagt paraply. Det viste seg å være et dødt rådyr, uten hode.

DØDT DYR I POSE: Grete Dypvik sier til Dagbladet at hun ikke forstår hvem som kan ha plassert det døde rådyret i Ikea-posen, eller hvorfor det ble henlagt på denne måten. Foto: Privat
DØDT DYR I POSE: Grete Dypvik sier til Dagbladet at hun ikke forstår hvem som kan ha plassert det døde rådyret i Ikea-posen, eller hvorfor det ble henlagt på denne måten. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg forstår ikke hvordan folk kan gå ifra noe sånt, sier Grethe Netland Dypvik til Dagbladet, etter å ha gjort det makabre funnet i nærområdet.

Saken ble først omtalt av Fædrelandvennen.

Dybvik bor i Strai, som ligger cirka 8 kilometer fra Kristiansand sentrum. Da hun kjørte hjemmefra i går la hun merke til en ødelagt paraply som lå ved veien i nærheten av boligfeltet.

På vei hjem igjen, i 17.30 tida, stoppet hun fordi hun ville kaste paraplyen i en søppeldunk.

- Jeg har det med å plukke litt søppel innimellom, sier hun.

SKULLE PLUKKE SØPPEL: Dypvik trodde det var en ødelagt paraply som lå langs veien. Så oppdaget hun de fire beina som stakk ut. Foto: Privat
SKULLE PLUKKE SØPPEL: Dypvik trodde det var en ødelagt paraply som lå langs veien. Så oppdaget hun de fire beina som stakk ut. Foto: Privat Vis mer

Dyrebein stakk ut

Det viste seg snart at det slett ikke bare var en paraply som lå gjenglemt like ved veikanten.

- Paraplyen var ødelagt, men likevel slått opp. Da jeg gikk nærmere den, så jeg først fire dyrebein som stakk ut. Deretter forsto jeg at det var et rådyr. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne.

- Rådyret lå oppi en Ikea-bag. Kroppen var ganske synlig, men hodet var ikke synlig, så jeg tenkte at det lå vrengt under kroppen. Dyret hadde dessuten en taustump i det ene bakbeinet, fortsetter Dypvik.

BJØRNEDRAMA: Bevæpnet politi og den lokale viltnemda står klar når en bedøvet bjørn detter ned fra et tre. Heldigvis for bjørnen var det en god, gammeldags tjukkas på bakken, som tok av for fallet. Video: Carolyn Moreau Vis mer

Hodeløst

Hun sier hun ikke turte å røre dyret, og derfor ringte politiet og viltnemda om funnet.

Hun dro etter hvert hjem, og fikk da en telefon fra viltnemda.

- Viltnemda fortalte at hodet på rådyret var borte, sier hun.

- Viltnemda sa videre at de lurte på om et dyr, kanskje en rev, kunne ha vært der og tatt hodet, men jeg forstår ikke det helt, for det er da ingen rev som kan ha lagt rådyret i en Ikea-bag, fortsetter hun.

HODELØST: Hva som har skjedd med rådyrets hode er fortsatt uvisst. Foto: Privat
HODELØST: Hva som har skjedd med rådyrets hode er fortsatt uvisst. Foto: Privat Vis mer

Mulig påkjørt

Hva som kan ha skjedd med rådyret, hvorfor det mangler hodet og hvorfor det lå oppi Ikea-posen, er fortsatt uklart.

- Det er mulig det kan ha blitt påkjørt, sier Dypvik.

Ifølge informasjonen hun har fått, skal det ikke ha blitt funnet noen kulehull i det døde dyret.

- Jeg synes det er merkelig, og har tenkt masse på hva som kan ha skjedd, hvorfor noen har lagt det ifra seg sånn, og ikke tatt ansvar, sier Dypvik, som legger til at hun tross alt er glad det var hun som fant det - og ikke et barn.

Ber om tips

Operasjonsleder Eivind Formo ved Agder-politiet sier til Dagbladet at de ble varslet om funnet av rådyret søndag ettermiddag, men at viltnemda har håndtert saken videre.

- Vet dere hva som har skjedd med hodet?

- Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger om hodet, og det er det ikke sikkert at vi vil gjøre heller. Vi kjenner ikke til foranledningen her, sier Formo.

Han legger til at personer med tips eller opplysninger i saken kan kontakte politiet på telefonnummer 02800.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer