Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant hodeskalle med «Død over pedofile» risset inn på havets bunn

Fant beinrester fra minst fire personer. - Vi står overfor et mysterium, sier statsadvokat.

FUNNET PÅ HAVBUNNEN: Det var like i nærheten av den sørfranske byen Antibes beinrestene ble funnet. Foto: AFP Photo/Patrice Coppee/NTB Scanpix
FUNNET PÅ HAVBUNNEN: Det var like i nærheten av den sørfranske byen Antibes beinrestene ble funnet. Foto: AFP Photo/Patrice Coppee/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi har startet drapsetterforskning etter et makabert funn på havbunnen nær Antibes på Den franske rivieraen, melder nyhetsbyrået AFP.

Politiet slo alarm etter at en amatørdykker fant en hodeskalle mens han dykket etter kråkeboller på rundt seks meters dybde ved foten av en klippe.

Har ligget lenge På stedet fant politiet levninger fra minst fire personer. Politiet anslår at levningene har ligget i vannet i minst ti år.

På hodeskallen har etterforskere funnet en falmet inskripsjon som de har tydet til «Død over pedofile». En politikilde opplyser til avisa Le Parisien at hodeskallen også skal ha vært markert med det som ser ut som en skyteblink.

- Det var skrevet inn i mørkt blekk, men det er komplisert å identifisere hva slags blekk eller eventuelt håndskriften. Beinene var for øvrig godt bevarte, sier kilden.

Statsadvokat Georges Gutierrez innrømmer at de står overfor et mysterium.

- Vi står overfor en rekke mysterier, sier Gutierrez.  

- Det er tusen spørsmål i denne saken. Hvorfor har vi for eksempel bare funnet et enkelt bein fra en person og ikke andre deler av skjelettet deres? spør han.

Knyttes til savnet-sak fra 1994 Politiet har ved hjelp av en DNA-test funnet ut at en av levningene, et bein fra en overarm, tilhører 17 år gamle Stéphane Hirson som forsvant sporløst fra sitt hjem i Paris i 1994.

MILLIONÆRENES LEKEPLASS: Antibes har flere ganger blitt omtalt som millionærenes lekeplass. Nå står politiet overfor en mystisk drapsgåte. Foto: AFP Photo/Jean Christophe Magnenet/NTB Scanpix
MILLIONÆRENES LEKEPLASS: Antibes har flere ganger blitt omtalt som millionærenes lekeplass. Nå står politiet overfor en mystisk drapsgåte. Foto: AFP Photo/Jean Christophe Magnenet/NTB Scanpix Vis mer

Hirson skal akkurat ha blitt skrevet ut av et psykiatrisk sykehus da han forsvant, men familien forstår ikke hvordan et bein kan ha endt opp på havbunnen i Sør-Frankrike.

- Han hadde ingen grunn til å være i Côte d'Azur når han hadde fortalt moren sin at han planla å dra til Spania. Familien har ingen forbindelser til Sørøst-Frankrike, sier et familiemedlem til fransk radio, ifølge The Guardian.

Ytterligere søk De resterende levningene, som de mener stammer fra en annen mann, to kvinner og trolig én annen person, har ikke politiet klart å finne en DNA-match på.

Politiet vil gjøre ytterligere kriminaltekniske undersøkelser for å finne ut nøyaktig hvor lenge beinrestene har ligget i havet, og dykkere skal gjøre et bredere søk i området levningene ble funnet for å undersøke om det kan ligge flere beinrester på havets dyp.

- Vi håper eksperter kan fortelle oss hvor lenge de har ligget i vannet, sier Gutierrez.

KNYTTES TIL SAVNET-SAK: Stephane Hirson forsvant sporløst i 1994. Nå har fransk politi funnet en partert overarm som de mener tilhører ham. Foto: AFP Photo/Estelle Magarner/NTB Scanpix
KNYTTES TIL SAVNET-SAK: Stephane Hirson forsvant sporløst i 1994. Nå har fransk politi funnet en partert overarm som de mener tilhører ham. Foto: AFP Photo/Estelle Magarner/NTB Scanpix Vis mer