Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant hodeskalle på skoleveien

I Porsgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barn på skoleveien fant en hodeskalle og flere beinrester ved et kapell i Porsgrunn.

16-årige Camilla Nguyen forteller Telemarksavisa at hun ikke kunne tro sine egne øyne da hun oppdaget at barn hadde funnet hodeskallen i veien nedenfor Tørmo kapell.

- De hylte og skreik, og virket ganske redde. Vi spurte hva som hadde skjedd, og da skrek de at de hadde funnet en hodeskalle. Jeg fikk sjokk, sier hun.

I jordhaugen som skråner ned mot veien der hodeskallen ble funnet lå det også flere beinrester og en bit av en gravsten.

Ifølge avisen bruker Tørmo kapell skråningen til å tømme jord. Driftsansvarlig for kirkegårdene i Porsgrunn, Finn Resch, beklager hendelsen, og kan ikke forstå hvordan det har skjedd.

- Hva er det du sier? Det var ille, og jeg kan ikke forstå at sånt kan skje. Vi er påpasselige med sånt, og pleier å være flinke til å skjule beinrester, hvis vi oppdager det. Jeg må få undersøkt dette, men vi beklager at det skjedde, sier Resch.

Fredningstiden for gravsteder er 20 år, men kan også være lenger. Det skulle være mer enn nok til å bryte ned en kropp, så det er overraskende at en hodeskalle dukket opp, mener Resch.

- Det var dramatisk, sier han. (©NTB)

IKKE FØRSTE GANG: Elevene ved Napp skole i Lofoten fikk en ekstra spiss da det som kan være en 5.000-6.000 år gammel hodeskalle ble funnet av barna. Nå har barn i Porsgerunn også funnet en hodeskalle. Foto: SCANPIX
IKKE FØRSTE GANG: Elevene ved Napp skole i Lofoten fikk en ekstra spiss da det som kan være en 5.000-6.000 år gammel hodeskalle ble funnet av barna. Nå har barn i Porsgerunn også funnet en hodeskalle. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media