DUMPET:  En foreløpig artsbestemmelse tyder på at det kan være en blandingshund eller en husky, skriver Trønder-Avisa. Foto: Lars Ole Hopstad / Fallviltgruppa.
DUMPET: En foreløpig artsbestemmelse tyder på at det kan være en blandingshund eller en husky, skriver Trønder-Avisa. Foto: Lars Ole Hopstad / Fallviltgruppa.Vis mer

Fant hund med jernlodd festet til halsbåndet dumpet i sjøen

- Da sendte jeg ungene i bilen og avslutta fisketuren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag fant en familie på fisketur i Follafoss i Nord-Trøndelag en død hund med et blylodd festet til halsbåndet, skriver Trønder-Avisa.

- Vi vet ikke hva som har skjedd, det får politiet og Mattilsynet finne ut av, sier Lars Ole Hopstad, i fallviltgruppa i Verran kommune, til Dagbladet.

Han forteller at det er relativt kort tid siden hunden ble dumpet i sjøen.

- Alt fra noen timer til maks er par døgn, sier Hopstad.

- Vi får håpe at hundeeieren har tatt livet av hunden før han kvittet seg med den. Hvis hunden led en naturlig død, er ikke dumping i sjøen plassen å bli kvitt hundelik, er Hopstads klare beskjed.

Så noe i vannskorpa Sturla Vandsvik fra Trøndelag var mannen som oppdaget hunden. Han var ute å fisket sammen med sine to barn da han plutselig så noe som lignet på en hund i vannskorpa inne ved land.

- Like før vi skulle avslutte fiskingen, skimtet jeg noe som lignet på en hund som lå inntil berget. Da avsluttet vi fisketuren, jeg sendte ungene opp i bilen og ringte Viltnemda, sier Vandsvik til Dagbladet.

Han håper han aldri får se dette igjen.

- Dette er en fæl måte å kvitte seg med en hund på, og dette er en populær og fin fiskeplass hvor det er mye folk som ferdes, sier han til Dagbladet.

Eieren meldt seg I dag tidlig opplyste politiet til Trønder-Avisa at eieren av hunden har meldt seg til politiet.

- Eier kjente igjen hunden etter å ha sett bilder på nettet, og har opplyst at hunden kom bort på onsdag, sier operasjonsleder ved politiet i Nord-Trøndelag, Johnny Olsen, til lokalavisa.

Politiet har sjekket hundens chip, og denne samsvarer med eieren som nå har meldt seg.

 DUMPET:  Et blylodd var festet i halslenka til den døde hunden. Foto: Lars Ole Hopstad / Fallviltgruppa.
DUMPET: Et blylodd var festet i halslenka til den døde hunden. Foto: Lars Ole Hopstad / Fallviltgruppa. Vis mer