Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant Hunter på 300 meters dyp

Forsvaret fant britisk jager fra andre verdenskrig. Se video fra havdypet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 10. april 1940 ble den britiske jageren HMS Hunter senket i Ofotfjorden. Hunter er det siste av de større skipene som har blitt funnet og identifisert.

Det var fartøyet KNM Ty som fant skipet 1. mars. Skipet er et spesialfartøy for dype undervannsoperasjoner og er utrustet med en miniubåt som kan operere ned til tusen meter under havet. Den brukes blant annet til søk på havbunnen og er utstyrt med kamera som både kan filme og regne ut nøyaktig posisjon for objekt, skriver forsvaret i en pressemelding.

- For noen år siden kontaktet krigsmuseet i Narvik oss for å høre om vi kunne gjøre et søk. De siste ukene har vi vært i området under militærøvelsen Armatura Borealis, og vi fikk mulighet til å teste ut nytt utstyr. Vi gikk til det området der HMS Hunter mest sannsynlig lå, og brukte rundt 14 timer før vi fant fartøyet, forteller kapteinløytnant Tom Thorgrimsen, skipssjef på KNM Tyr.

• Les mer om HMS Hunter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media