STORE ØDELEGGELSER: - Det ser ut til at huset er rasert for over 100 000 kroner, sier Sandmo. Foto: Privat
STORE ØDELEGGELSER: - Det ser ut til at huset er rasert for over 100 000 kroner, sier Sandmo. Foto: Privat Vis mer

Fant huset sitt rasert: - Det har blitt ødelagt for over 100 000 kroner

En sag midt i veggen, knust glass og tagging. Det var synet som møtte Sigurd Sandmo da han søndag ettermiddag ankom huset sitt i Dåfjord på Ringvassøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er helt forferdelig. Først fikk jeg øye på taggingen. Da jeg skulle låse meg inn, oppdaget jeg at døra var åpen, sier Sandmo til Dagbladet.

Det har gått tre dager siden han fant huset sitt under oppføring, totalrasert. Da han klokka 15.45 søndag ettermiddag skulle ta seg en tur innom, fant han raskt ut at han hadde hatt ubudne gjester på besøk.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

- Forsøkte å sage seg inn

Midt i den ene murveggen sto det en sag. Knuste vinduer lå strødd på bakken, og det var tagget flere steder på utsida av huset.

- Det har blitt forsøkt å sage gjennom veggen to steder. Ettersom det ikke har lyktes, har det blitt sagd ut et vindu, som så har blitt dyttet inn, sier Sandmo.

BLE SJOKKERT: Ifølge Sandmo skal gjerningspersonen(e) har kommet seg inn gjennom et vindu, for så å låse seg ut av huset. Foto: Privat
BLE SJOKKERT: Ifølge Sandmo skal gjerningspersonen(e) har kommet seg inn gjennom et vindu, for så å låse seg ut av huset. Foto: Privat Vis mer

- På vinduer og vegger er det tagget «svin» og signaturen AG. Flere vinduer er knust, sammen med baderomsfliser og understellet på et langt spisebord.

Ikke nok med det. Ifølge Sandmo skal det også ha blitt forsøkt å sette fyr på innsida av huset.

- Gjerningspersonen(e) har forsøkt å sette fyr på isolasjonen. Det lå opp mot hundre fyrstikker strødd utover gulvet. Jeg hadde lagret en kanne bensin på innsida av huset, samt isopor, men dette hadde heldigvis ikke blitt oppdaget, sier han.

- Over 100 000 kroner

Sandmo forteller at han på nåværende tidspunkt ikke har full oversikt over skadeomfanget, og hva skadene eventuelt vil komme til å koste ham. Men han tror beløpet blir betydelig.

- Taggingen er helt klart verst, ettersom jeg ikke vet om jeg vil klare å få fjernet alt. Hvis jeg ikke får dørene og vinduene rene, blir jeg nødt til å bytte dem ut - og det vil koste en del. Det ser ut til at huset er rasert for over 100 000 kroner, sier han.

«SVIN»: Det var tagget på vinduer, vegger og dører i omfattende grad. Foto: Privat
«SVIN»: Det var tagget på vinduer, vegger og dører i omfattende grad. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har forsikring, så jeg får se hvordan dette går.

På stedet hadde han også stående et strømaggregat, en kompressor, et sikringsskap til en verdi av 25 000 kroner, og flere andre verdier som man kunne fått med seg. Dette var gjerningspersonen(e) imidlertid ikke interessert i.

Fant blodspor og fingeravtrykk

Nordlys opplyser at huset til Sandmo delvis er oppført, men har hatt byggestopp siden 2015, ettersom det er oppført på et landbruks-, natur- og friluftsområde.

Sandmo forteller til avisa at han bare er innom med materialer innimellom, i påvente av å få avklart byggesaken. Det er derfor uklart når hærverket har skjedd.

- Jeg har satt ut et viltkamera ved huset, men dette hadde uheldigvis gått tom for strøm, sier Sandmo til Dagbladet.

Ifølge Sandmo har politiet funnet blodspor og fingeravtrykk på stedet.

- Også var det signaturen på taggingen, som kanskje kan si noe om hvem det er, sier han.

- En navngitt person

Med hjelp fra lokalbefolkningen, har det kommet opp en navngitt person som går igjen, som angivelig kan knyttes til ugjerningen.

- Jeg har fått navnet på en konkret person, som flere mener kan være ansvarlig for hærverket. Dette er en person som jeg ikke har noen tilknytning til, sier Sandmo.

Han understreker at han ikke vet hvem vedkommende er, men forteller at han har levert navnet inn til politiet.

- Jeg vet ikke om det er hold i dette, men jeg er i hvert fall svært glad for å få tips, for å få dette oppklart, sier han.

Politiet ønsker tips

Leder for generell etterforskning ved Tromsø politistasjon, Jarle Johnsen, forteller til Nordlys at politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

- Vi har hatt en politipatrulje der, det er gjort en kriminalteknisk undersøkelse, og det er foretatt noen beslag som skal undersøkes litt videre. Det er snakk om beslag fra stedet som eier ikke har kjennskap til, sier Johnsen til avisa.

På Twitter har politiet henvendt seg til publikum for å tilegne seg tips i saken.

- Personer som har opplysninger i saken bes om å ta kontakt med politiet. Hytteeiere i Dåfjord oppfordres til å sjekke hyttene sine og melde til politiet hvis det oppdages innbrudd/innbruddsforsøk, heter det i Twitter-meldingen.

Det er imidlertid ikke kommet inn flere henvendelser om liknende skadeverk, opplyste Johnsen overfor Nordlys tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer