Fant huskelapper om tennvæske og nøkler

- Hvorfor har dere ikke spurt meg om dette i avhør, spurte drapstiltalte Stig Millehaugen (41).

SKREV HUSKELAPPER: Politiet konfronterte i dag drapstiltalte Stig Millehaugen (41) med huskelapper som nevnte tennveske. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
SKREV HUSKELAPPER: Politiet konfronterte i dag drapstiltalte Stig Millehaugen (41) med huskelapper som nevnte tennveske. Foto: Jonas Sverrisson RaschVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fant flere lapper påført Stig Millehaugens håndskrift. I retten gjenga aktor i saken, statsadvokat Svein Holden, en av lappene, som var en billett til Østfold 13. januar der det skal ha stått: Husk: Sjekk jakke. Ta med tennveske.

- Hva mener du med det? spurte Holden.

- Tror det er sånn man fyrer i peisen med om det er rå ved. Det er vel noe jeg måtte ha med til Østfold, sa Millehaugen.

På neste side er det et ark om et kurs tidlig eller i midten av desember. Deretter står det «mobilnummer», «boks», «før søndag kveld» og «SG levere søndag». I tillegg står det at en navngitt person «leverer nøkkel og pose».

- Jeg vet ikke hva dette er. Er det ikke litt merkelig at jeg ikke har fått dette tidligere? Men det kan være snakk om søndag 18. januar og bilsalget.

På konkrete spørsmål om hva enkelte ting står for poengterer han at han skrev huskelappene fordi han er dårlig å huske.

- Men pose vet jeg at er steroider, og nøklene er vel til en bil.

På en annen lapp står det 818:17.

- Det tror jeg er pris på steroider. 818 steroidtabletter til 17 kroner per stykk.

Bensin på klærne Da Millehaugen hadde kommet hjem til Sandaker drapskvelden la han alt i samme vask på 60 grader, også ytrejakken. Da politiet kom stoppet de vaskemaskinen, og på to av klesplaggene ble det påvist bensin, mens det var komponenter fra bensin på tre av klærne.

- Hvor kom den bensinen fra? spurte aktor.

- Det har jeg svart på tidligere. Jeg mener det kan være etter at jeg hadde jobba med motorsykkelen som står i en garasje i Østfold dagen før, sa Millehaugen og forklarte nærmere at han hadde skrudd av bensinkabelen.

- Kjente du bensinlukt på toget tilbake til Oslo? spurte Holden.

- Nei, det er jo ikke noe som pleier å lukte. Det står jo heller ikke noe om mengden, sa Millehaugen videre.

- Den siste gangen jeg hadde befatning med bensin var på lørdagen, sa han.

Millehaugen sier at bilkjøpet med Fuica også kan ha vært aktuelt.

- Det var to bensinkanner i bilen, og jeg tok den ene med meg hjem, sa Millehaugen og opplyste at han hadde åpnet den for å lukte.

FANT HUSKELAPPER: Her holder aktor Svein Holden kopier av huskelappene Stig Millehaugen hadde skrevet. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
FANT HUSKELAPPER: Her holder aktor Svein Holden kopier av huskelappene Stig Millehaugen hadde skrevet. Foto: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer