Fant husnøkkelen til Sigrid ved funnstedet

Kriminaltekniker redegjorde for funnet av Sigrid Giskegjerde Schjetne.

 VED FUNNSTEDET: Ned til venstre for den hvite bilen ble Sigrid Giskegjerde Schjetne funnet drept 3. september i fjor. To menn ble pågrepet  på plassen på bildet.Foto: Jacques Hvistendahl
VED FUNNSTEDET: Ned til venstre for den hvite bilen ble Sigrid Giskegjerde Schjetne funnet drept 3. september i fjor. To menn ble pågrepet på plassen på bildet.Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kort tid etter at 38-åringen som er siktet for å ha bortført og drept Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble pågrepet sammen med den tidligere medsiktede 65-åringen på Kolbotn 3. september i fjor, fant en kriminalhund liket av Sigrid.

Politioverbetjent Ole Morten Størseth fra Follo politidistrikt redegjorde i retten i dag for funnet av Sigrid.

- Skogen består for det meste av løvskog. Det går en sti gjennom stien på sommertid, og skiløype på vintertid, sier Størseth.

Den drepte ble funnet i enden av en skrent. Kriminalteknikeren forteller at han og en kollega foretok åstedsundersøkelse av funnstedet 3. september, etter en bistandsanmodning fra Oslo politidistrikt. De har også de påfølgende ukene gjort undersøkelser av den tidligere medsiktede 65-åringens verksted, bopæl og biler.

Så rett fram Sigrid Giskegjerde Schjetnes foreldre har vært til stede i retten under den tiltaltes forklaring, men har ikke vært i retten under kriminaleteknikernes redegjørelser i dag.

Den tiltalte 38-åringen ser rett fremfor seg mens kriminalteknikeren forklarer seg om funnet. Da en av hans forsvarere, advokatfullmektig Ida Andenæs, henvendte seg til ham etter at en medforsvarer hadde bladd opp til bildene, så han kort på de, før han fortsatte å se rett foran framfor seg igjen.

KONFRONTERT MED SPORENE: En kriminaltekniker forklarte seg i dag om blodsporene politiet har funnet i campingvogna den tiltalte disponerte. Det har tidligere i retten blitt vist en video av et avhør hvor tiltalte blir konfrontert med funnene. Foto: Politiet
KONFRONTERT MED SPORENE: En kriminaltekniker forklarte seg i dag om blodsporene politiet har funnet i campingvogna den tiltalte disponerte. Det har tidligere i retten blitt vist en video av et avhør hvor tiltalte blir konfrontert med funnene. Foto: Politiet Vis mer

Størseth forteller at et fiber fra et telt som ble brukt som innpakking har blitt funnet i en Volkswagen Passat, som tidligere har vært omtalt. Han mener det etter all sannsynlighet er denne bilen som er brukt for å frakte Sigrid Giskegjerde Schjetne fra låven på Bryn til funnstedet på Kolbotn.

Kriminalteknikeren forteller at de ikke har funnet DNA eller fingeravtrykk på verken innpakkingen eller på jenta.

Forsøkt skjult Kriminalteknikeren viser en rekke bilder fra funnstedet, og 65-åtingens verksted, som ligger rett overfor. På parkeringsplassen utenfor verkstedet står det parkert flere biler og en campingvogn, og det ligger en rekke gjenstander på området.

Verkstedet til den tidligere medsiktede 65-åringen ligger et stykke utenfor Kolbotn sentrum. Den drepte ble funnet i et skogholt nedenfor verkstedet til 65-åringen. Sørtseth forteller at det i en av bilene ble funnet aviser hvor saken om Sigrids forsvinning preget forsidene.

Sigrids DNA ble ikke funnet i noen av bilene.

Størseth konkluderer blant annet med at det ikke er funnet DNA eller fingeravtrykk ved liket. Hun er forsøkt skjult. Det er funnet en rekke gjenstander på funnstedet. Jentas husnøkkel ble funnet cirka fem meter fra henne, men mange av hennes gjenstander er fortsatt borte.

VERKSTEDET: Slik ser det ut inne i verkstedet der de to ble pågrepet ved funnstedet. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
VERKSTEDET: Slik ser det ut inne i verkstedet der de to ble pågrepet ved funnstedet. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

- Det at man ikke finner DNA eller fingeravtrykk... Hadde du da du kom til åstedet forventet å finne biologiske spor? spør aktor Nina Prebe.

- Vi håper jo alltid det, men jo lengre tid gjenstander ligger ute, jo mindre er muligheten for å finne biologiske spor, sier Størseth.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 721229501


Varnish cache server