Fant ikke fengslet skurk

Politiet fant ikke forbryteren og la bort saken. Forbryteren satt i fengsel - og dét hadde lokalavisa nettopp skrevet...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensavisen (BA) måtte til for at politiet skulle klare å finne svindleren (40) som har stjålet 50 000 kroner fra bergensmannen Jonas Torrissen. Torrissen anmeldte den navngitte mannen og var ikke det minste redd for at tyven skulle gå fri. Han hadde nemlig lest i BA at mannen var i de beste hender - bak lås og slå i Ringerike fengsel.

Svindleren lovte å reparere Torrissens tak, men forsvant i stedet med forskuddet han klarte å lure til seg.

'Ukjent oppholdssted'

Svindleren hadde vært på rømmen i nesten halvannet år da han ble stoppet av politiet i Drammen i januar i år. Deretter bar det rett til fengselet for å sone en dom på tre år. BA har omtalt flere av mannens bedragerier og omtalte også at mannen endelig var arrestert.

Men ikke alle leser BA: Bergenspolitiet har ikke fått med seg at 40-åringen var fengslet. Torrissen fikk derfor brev fra politiet med beskjed om at etterforskningen var avsluttet. I brevet skriver politiet at 'siktedes oppholdssted er ukjent eller han oppholder seg i utlandet.'

De bedradde bergenserne er forbannet over politiets opptreden.

- Hvordan kan politiet henlegge saken vår når mannen er fanget? spør Torrissen i BA.

Etter at BA nok en gang har gjort politiet oppmerksom på at svindleren er i fengsel, har politiet lovet å se på saken på nytt.