SOLENS RIKE I MORGES:  Kinesiske bygningarbeidere i gang på jobb i Beijing i morges - etter at sola har stått opp i ly for rekordtett smog over den kinsesiske hovedstaden. FOTO: DAVIDGRAY, REUTERS/SCANPIX.
SOLENS RIKE I MORGES: Kinesiske bygningarbeidere i gang på jobb i Beijing i morges - etter at sola har stått opp i ly for rekordtett smog over den kinsesiske hovedstaden. FOTO: DAVIDGRAY, REUTERS/SCANPIX.Vis mer
 DAGENS SOLOPPGANG:  Kinesiske bygningsarbeidere på jobb i Beijing i morges - etter at sola har stått opp i ly av smogen. FOTO: DAVID GRAY, REUTERS/SCANPIX.
DAGENS SOLOPPGANG: Kinesiske bygningsarbeidere på jobb i Beijing i morges - etter at sola har stått opp i ly av smogen. FOTO: DAVID GRAY, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Fant ikke flyplassen i rekordtett smog

Over 150 avganger kansellert i Beijing. - God luftkvalitet, sier myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 150 avganger ble kansellert da flyplassen i Beijing måtte stenge i morges på grunn av usedvanlig tykk smog.

Ifølge det kinesiske meteorologiske institutt ble Beijing rammet av tåke som reduserte sikten til 200 meter i noen deler av byen.

Men den amerikanske ambassaden, som har sitt eget målesystem, opplyste at konsentrasjonen av de farligste småpartiklene i lufta på under 2,5 mikrometer sprengte indeksen mesteparten av morgenen.

Sprengte tåkeskalaen På de amerikanske instrumentene regnes alt over en konsentrasjon på 150 partikler som usunt, over 200 som svært usunt og over 300 som farlig. Tirsdag ble det målt en konsentrasjon på over 500, som er det høyeste tallet på skalaen.

Beijings miljømyndigheter, som baserer sin informasjon på målinger av partikler på 10 mikrometer eller mer, kalte tirsdag luftkvaliteten god.

Avviket mellom ambassadens og Beijings myndigheters målinger skaper stadig større harme blant beboere som er opptatt av sin helse.

Internasjonale organisasjoner, inkludert FN, regner Beijing for å være en av verdens mest forurensede byer.

(NTB-AFP).