<strong>MULIOG HEMMELIGE ROM:</strong> Dansk politi opplyser i en pressemelding i dag at de nå skanner ubåten Nautilus etter at de har fått tips om at den kan inneholde hemmelige rom. De søker også etter et mulig gjerningsvåpen. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
MULIOG HEMMELIGE ROM: Dansk politi opplyser i en pressemelding i dag at de nå skanner ubåten Nautilus etter at de har fått tips om at den kan inneholde hemmelige rom. De søker også etter et mulig gjerningsvåpen. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer

Fant ikke noe i hemmelige rom etter å ha skannet drapssiktede Madsens ubåt

Politiet i Københaven har fått flere tips om det kan være mulige skjulte rom i ubåten der Kim Wall skal ha blitt drept. Politiet fant ingenting inne i hullene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i København opplyste tirsdag at de hadde fått flere henvendelser om at det kan finnes flere skjulte hulrom i ubåten til drapssiktede Peter Madsen.

- Det søkes både etter spor etter en forbrytelse og et mulig gjerningsvåpen, skriver politiet i en pressemelding.

Onsdag skriver danske TV2 at politiet ikke fant noe inne i de hemmelige rommene etter å ha skannet ubåten Naturilus ved hjelp av en mobil lastebilskanner.

Samtidig fortsetter søket etter manglende kroppsdeler tilhørende den døde journalisten Kim Wall (30).

Fant kroppsdel

Forrige mandag ble det funnet en kroppsdel langs kysten på øya Amager utenfor København. Kroppsdelen manglet hode, armer og ben.

Den hadde ligget i sjøen i flere dager, og var surret inn i kjetting, opplyste politiet DNA-undersøkelser viset at kroppen tilhørte den savnede Wall.

Ubåt-oppfinner Madsen er siktet for overlagt drap på henne. Han nekter straffskyld, og sier 30-åringen døde om bord i fartøyet etter en ulykke.

Kim Wall ble sist sett om bord i Nautilus kvelden torsdag 10. august. Hun skulle lage en reportasje om den kjente danske oppfinneren.

- Teknisk feil

Da hun ikke kom hjem samme kveld, meldte hennes kjæreste henne savnet klokka 02.30 om natta.

Det ble iverksatt søk etter ubåten, og den ble lokalisert på morgenen, dagen etter. Madsen ble da observert i ubåten kort tid før den sank. Han ble reddet av en speed-båt, og sa til dansk TV2 at havariet skyldtes en teknisk feil.

Han ble deretter pågrepet, og skal da ha sagt til politiet at han hadde satt fra seg Wall på havna i København kvelden i forveien.

Han ble samme kveld siktet for drap, og han hatr også seinere endret sin forklaring.

- EN BEVISST HANDLING: Her blir ubåten «Nautilus» hentet opp av sjøen lørdag, etter dens forlis fredag formiddag. Oppfinner Peder Madsen er siktet for uaktsomt drap etter hendelsen, da den svenske journalisten Kim Wall er savnet etter turen. Politiet tror at ubåtens forlis var en bevisst handling. Video: Expressen via CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer