Fant ikke savnede hobbyfiskere på Grønland

Et frivillig søketeam med erfarne letemannskaper og likhunder, fant små spor etter jærbuene Magnar Haarr (24) og Jonas Reiestad (31), som forsvant i begynnelsen av august.

STORT OMRÅDE: Letemannskapene trålte et stort område i Paradisdalen på Grønland uten hell. Foto: Google
STORT OMRÅDE: Letemannskapene trålte et stort område i Paradisdalen på Grønland uten hell. Foto: GoogleVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||DAGBLADET: - De har ikke funnet noen av de savnede. Kun noen brusbokser som er norske, og som de antar stammer fra fiskekameratene, forteller Knut Roar Wiig, på vegne av leteteamet.  

Sent i går kveld kom det ni mann store leteteamet tilbake etter en ukes søk i Paradisdalen på Vest-Grønland. Ifølge Wiig er dette et team bestående av letemannskaper med forskjellig bakgrunn fra søk og redning.

Kun Magnus Bøckman, som også var med på den frivillige leteaksjonen i august, deltok.  

- De søkte i det området der de forventet å kunne finne noe, sier Wiig.  

Savnet Fiskekameratene Magnar Haarr, Tormod Aniksdal (25) og Jonas Reiestad reiste til fiskeeldoradoet Paradisdalen ved Kangerlussuaq på Vest-Grønland. Da de ikke møtte guiden sin til avtalt tid, ble det slått alarm.

Etter to dagers leting ble Tormod Aniksdal funnet omkommet.

Mye tydet den gangen på at de var klar over at de var forsinket og valgte å ta seg over en av smelteelvene på en flåte. Fagfolk har uttalt at de gjorde alt riktig, men kunne ikke forutse at elva hadde én alvorlig hindring.  

På nytt Under både den offisielle leteaksjonen i regi av politiet på Grønland i august, og den raskt påfølgende aksjonen med frivillige fra Jæren, var forholdene vanskelige. Til dels mye smeltevann i elvene hindret letemannskapene.  

- Hva fikk dere til å prøve på nytt nå?  

- Da de var der oppe sist følte de at de ikke fikk gjort alt det en ønsket i forhold til letingen. I tillegg fikk de informasjon om at vannstanden ville bli betydelig lavere utover høsten. Derfor ble det besluttet å lete en gang til, forklare Knut Roar Wiig.  

Alt de kunne Takket være velvillige bidrag fra blant annet næringslivet ble det mulig å stable en ny leteaksjon på beina. Men da med et gjennomført profesjonelt lag.  

Gruppen brukte tiden godt til tross for varierte værforhold. 10 timer om dagen søkte de, mens temperaturen dukket helt ned mot minus 10 grader.  

Familiene til de savnede ble hele tiden holdt informert om letearbeidet i Paradisdalen. Letegruppen har ifølge Wiig gjort alt som de kunne gjøre i håp om å finne Magnar og Jonas. 

FISKEKOMPISER:Tormod Aniksdal (midten) er den eneste av de tre fiskekompisene Jonas Reiestad (til venstre ) og Magnar Haarr (til høyre), som er funnet. Foto: Privat
FISKEKOMPISER:Tormod Aniksdal (midten) er den eneste av de tre fiskekompisene Jonas Reiestad (til venstre ) og Magnar Haarr (til høyre), som er funnet. Foto: Privat Vis mer