Fant ikke shiamuslimene

Det lyktes ikke irakiske og amerikanske soldater å befri en gruppe shiamuslimer i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag gjennomsøkte styrkene et helt kvarter syd for Bagdad i et forsøk på å befri en gruppe shiamuslimer. Men raidet ble resultatløst, ifølge Reuters.

- Onde krefter

Gruppen hevdes tatt til fange av sunnimuslimske opprørere som truet med å slå dem i hjel. En høytstående shiamuslimsk funksjonær har oppgitt at opp mot 150 gisler, blant disse kvinner og barn, er bortført. Bevæpnede opprørere skal ha rykket inn i Madaen fredag og tatt dem til fange.

Iraks statsminister Iyad Allawi har gitt al-Qeeda skylden for kidnappingen. Gruppen har utført mange angrep i landet, og Allawi sier at det er en del av planen til denne gruppen å spre de sekteriske motsetningene og fremprovosere en borgerkrig mellom shia- og sunnimuslimer.

- Onde krefter forsøker å forstyrre freden i landet vårt, stoppe utviklingen og ødelegge Irak. De fortsetter å drepe uskyldige innbyggere og planlegge starten på en etnisk og religiøs separatisme, sier Allawi i en kunngjøring.

Nye søk

- Vi mistenker at det befant seg terrorister i tre områder, men etter raidet har ingen blitt funnet. Flere områder vil bli gjennomsøkt snart, sier sikkerhetsminister Kassim Daoud.

Ingen grupper har tatt på seg ansvaret for kidnappingen, og sunni-militante grupper mener anklagene er fabrikerte. Iraks nye ledere kjemper nå for å forme en ny regjering som balanserer interessene til shiamuslimene, sunnimuslimene og kurderne.