Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fant ikke våpen

Elevene ved Gimle skole debrifes etter trussel.

GRUNDIGE UNDERSØKELSER:Politiet har gjennomført grundige undersøkelser av elevene og deres skolesekker i søket etter våpen på Gimle skole i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
GRUNDIGE UNDERSØKELSER:Politiet har gjennomført grundige undersøkelser av elevene og deres skolesekker i søket etter våpen på Gimle skole i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiet i Bergen satte i formiddag i gang en væpnet politiaksjon etter trusler mot Gimle skole.
Truslene ble framsatt i en e-post til VG.

«I dag den 3. mai vil store ting skje. Om nøyaktig en halv time starter det. EN massakre på Gimle skole bergen. Sant olavs vei 20. Alle som står i midt nærvær vil død, spesielt muslimer er utsatt. Våpenet er trygt plassert i sekken og klar til aktion», sto det i e-posten.

Klokken 13.15 har elevene fått komme inn på skolen.
 
- Vi har nå gått gjennom alle skolesekker to ganger uten å gjøre funn av våpen eller våpenliknende gjenstander, sier politiets innsatsleder Erik Sveaas. Elevene vil debrifes klassevis.

-Elevene tar det veldig forskjellig, noen gråter andre har ikke helt forstått alvoret, sier Tommy Sørsdal, han er far til en 9.klassing, samt fotballtrener for flere av dem.

- Som foreldre setter vi pris på at politiet har tatt denne saken så alvorlig. Med bakgrunn av skoleskytingene vi har sett i andre land, så er det aldri godt å vite hva som kan skje, sier han.

Ifølge Sørsdal har skolen hatt en del problemer med slåssing og bråk blant elevene.  
- På bakgrunn av det har vi satt i gang det vi kaller skoleravner som patruljerer ved skolen hver fredags kveld, sier han.

KONTROLL: Innsatsleder Erik Sveaas sier at alle skolesekker er gjennomgått to ganger, uten funn av våpenliknende gjenstander. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
KONTROLL: Innsatsleder Erik Sveaas sier at alle skolesekker er gjennomgått to ganger, uten funn av våpenliknende gjenstander. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media