DØDE AV HUNDEBITT: I området Dragsten ved Selbusjøen ble den to år gamle jenta fredag bitt av en hund. Jenta døde senere av skadene. Foto: Joakim Halvorsen
DØDE AV HUNDEBITT: I området Dragsten ved Selbusjøen ble den to år gamle jenta fredag bitt av en hund. Jenta døde senere av skadene. Foto: Joakim HalvorsenVis mer

Fant ingen feil på hundeholdet hvor jente (2) døde av hundebitt

- Mattilsynet hadde ingenting å bemerke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet fant ingen feil i sitt siste tilsyn ved gården der en to år gammel jente døde etter å ha blitt bitt av en hund fredag.

Politiet arbeider fortsatt med å samle inn mest mulig informasjon etter ulykken som skjedde hjemme på familiens gård på Dragsten i Selbu kommune i Sør-Trøndelag fredag formiddag.

Se på hundeholdet Blant annet vil politiet se på hundeholdet på gården, opplyste lensmann Morten Kulseth i Selbu og Tydal til NTB mandag morgen. Derfor ba politiet om en rapport fra sist tilsyn Mattilsynet gjennomførte ved gården. Mandag ettermiddag hadde lensmannen mottatt rapporten.

- Ut ifra det som står der hadde Mattilsynet ingen ting å bemerke, sier Kulseth til NTB.

Rapporten er datert 1. november 2013.
Falt på bakken Toåringen ble bitt fredag da hun og hennes storesøster på åtte år befant seg inne i en hundegård med over 20 hunder. Ifølge toåringens mor skal jentas åtte år gamle søster ha gått bort til hundegården for å gi hundene vann, skriver VG.

Toåringen la merke til dette og fulgte etter. Hun skal da ha kommet seg inn uten at noen la merke til det, gjennom både uthuset og en dør som førte ut til hundeinnhegningen.

Ifølge den eldste av jentene som observerte dette, falt lillesøsteren ned på bakken da hun hadde kommet seg inn i innhegningen og ble bitt i halsen av en av hundene, opplyser moren. Toåringen ble brakt til St. Olavs hospital i Trondheim, men døde senere av skadene.
Ikke avhørt Toåringens pårørende er foreløpig ikke avhørt, men det er gjort avtale om at det vil bli gjennomført avhør av de voksne i familien i løpet av uken.

Kulseth sier familien er i en vanskelig situasjon og at politiet har valgt å ikke være påtrengende.

Informasjon fra personer som er litt mer perifere har startet. Helse- og sosialenheten i Selbu kommune sendte fredag et psykososialt team til gården for å bistå de berørte. Familien tilhører et hundekjørermiljø. (NTB)