BLE UNDERSØKT: Kriminalteknikere fra det danske politiet har undersøkt UC3 Nautilus. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
BLE UNDERSØKT: Kriminalteknikere fra det danske politiet har undersøkt UC3 Nautilus. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpixVis mer

Fant ingen i ubåten. Nå endrer den drapssiktede oppfinneren sin forklaring

Ifølge svensk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den savnede svenske journalisten Kim Wall (30) ble ikke funnet inne i ubåten «Nautilus». Nå skal Peter Madsen, farkostens oppfinner og mannen som var førte ubåten da Wall satt på, ha endret sin forklaring, ifølge Aftonbladet.

Hva den endrede forklaringen innebærer, kommer ikke fram.

Madsen har tidligere nektet skyld for uaktsomt drap, og sagt at han var alene da ubåten gikk under klokka 11.00 fredag utenfor København.

Kom ikke hjem

Samtidig har han hevdet at Wall ble satt i land kvelden før.

Dette ved Refshaleøen klokka 22.30 dagen før. Hun kom imidlertid aldri hjem, noe som førte til at Walls kjæreste kontaktet politiet.

- Vi har et håp om at vi finner henne i live, men vi er forberedt på at hun kanskje ikke er det, sa politiet tidligere i dag på en pressekonferanse, ifølge Aftonbladet.

Tror båten ble senket

Etterforskerne forsøker nå å sanke tekniske spor fra ubåten. Målet er å spore hvor den har vært, ifølge Ekstra Bladet.

Samtidig leter politiet både på land og i vann etter den savnede svensken.

Ifølge Expressen sier Jens Möller, en talsperson for politiet i København, følgende om årsaken til ubåtens forlis:

- Det virker som at den er senket med vilje.

Hevder feil førte til forliset

Möller understreker at politiet fortsatt ikke har noen annen mistenkt i saken enn Peter Madsen, ubåtens eier og oppfinner.

- Jeg var ute på en prøvetur med ubåten da det oppsto en feil på en tank, som ikke var spesielt alvorlig. Da jeg prøvde å reparere den, ble feilen brått veldig alvorlig, har Madsen tidligere sagt overfor danske TV 2.

Da uttalte han også at han var lei seg for at ubåten hadde forlist, ifølge Aftonbladet.