TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet jobbet i hele går i huset og området rundt leiligheten til 62-åringen som er siktet for drapet på politimannen Olav Kildal (58). Foto: Ole Morten Melgård
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet jobbet i hele går i huset og området rundt leiligheten til 62-åringen som er siktet for drapet på politimannen Olav Kildal (58). Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Fant ingen skytevåpen i drapssiktedes leilighet

62-åringen som er siktet for drapet på Olav Kildal (58), sto oppført med tre registrerte våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MO I RANA (Dagbladet): Finkjemmingen av boligen til 62-åringen som er siktet for å ha knivdrept politioverbetjent Olav Kildal er ferdige.

Politiet har tatt beslag i mannens PC, to kniver og to brekkjern som er sendt til analyse. Men politiet fant ingen skytevåpen, opplyser politiadvokat Øyvind Rengård i Salten politidistrikt i en pressemelding. Politiet har også sikret seg siktedes mobiltelefon.

Etter drapet på politioverbetjent Olav Kildal, og da politiet gjorde seg klare for å storme leiligheten der 62-åringen bodde, ventet de fordi de oppdaget at mannen sto oppført med et våpenkort med tre tohåndsvåpen.

Våpnene ble registrert på mannen for mange år siden. Politiet gjennomførte en razzia mot mannens bolig i 1995, men var usikre på om våpnene ble beslaglagt den gangen.

Derfor tok det nesten et halvt døgn før politiet slo til med spesialtrente styrker og gikk til pågripelse av mannen.

- Skulle brukes til jakt- Han kvittet seg med disse våpnene for mange år siden. Da han hadde de sa han at han skulle bruke de til jakt, men han kom aldri tilbake fra jaktturer med noe fangst, sier en kvinne som tidligere var samboer med mannen til Dagbladet.

Hun forteller at han aldri har vært voldelig, men har slitt med psykiske problemer i mange år.

De kriminaltekniske undersøkelsene i leiligheten stemmer godt overens med den øvrige informasjonen politiet har, opplyser Rengård i pressemeldingen. I tillegg fortsetter avhør av vitner i dag.

Siktede selv har så langt ikke ønsket å la seg avhøre, men politiet vil gjøre et nytt forsøk i dag.

Ambulanse inn førstPolitiet i Salten skal også gå gjennom lydloggene fra politiets operasjonssentral og AMK-sentralen i forhold til å finne ut kommunikasjonen mellom etatene.

Det har blitt kjent at da det ble meldt at en politimann hadde blitt skadd under oppdraget, så var det ambulanepersonell som tok seg inn til den skadde mannen i leiligheten først.

De kunne konstatere at mannen var død og det var derfor det tok halvannen time før han ble hentet ut.

Politiet skal nå undersøke om det ambulansepersonellet visste om at knivmannen var i leiligheten og om de kjente til risikoen da de gikk inn.

DREPT: Olav Kildal (58).

Foto: PRIVAT / Scanpix
DREPT: Olav Kildal (58). Foto: PRIVAT / Scanpix Vis mer