- Fant ingenting mistenkelig på pilotenes PC-er

Etterforskere står fortsatt uten spor i flymysteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskere har ikke funnet noe mistenkelig på datamaskinene til de pilotene Zaharie Ahmad Shah (53) og Fariq bin Ab Hamid (27) som førte Malaysia Airlines 370, flyet som nå er savnet på det tiende døgnet, sier kilder til CNN

Dette inkluderer en gjennomgang av e-poster og den avanserte flysimulatoren som ble funnet hjemme hos kaptein Shah.

Dermed har det så langt ikke kommet noen nye, konkrete spor på hva som kan ha skjedd med Boeing 777-maskinen og de 239 personene om bord. Under dagens pressekonferanse fastholdt myndighetene at flyet forsvant som resultat av en villet handling, men det ble ikke gitt informasjon om framgang i etterforskningen av mulige gjerningspersoner eller mulige motiv.

Malaysiske myndigheter understreker at å finne flyet er første prioritet.

26 land er nå involvert i den massive leteaksjon over et område som strekker seg fra Kashakstan i nord til sørvest for Australia i sør. Det er totalt på rundt 7,7 millioner kvadratkilometer, noe som tilsvarer arealet til nesten hele USA.

Myndighetene har etablert to korridorer hvor Boeing 777-flyet med 239 om bord kan ha fløyet eller styrtet, én nordgående og én sørgående. Det blir basert på et satellittsignal om morgenen 8. mars, nesten sju timer etter den siste muntlige kontakten med bakkekontrollen. Signalet ble bare oppfattet av én satellitt, noe som gjør det umulig å beregne posisjonen nøyaktig (se grafikk til høyre).

- Fant ingenting mistenkelig på pilotenes PC-er