Fant jenta død

En tre år gammel jente fra Valle i Møre og Romsdal døde i går kveld etter omfattende hodeskader. Det var foreldrene som fant jenta midt i veibanen i en oppkjørsel i nærheten av familiens hjem. Politiet etterforsker saken som et mulig bildrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets hovedteori er at jenta kan ha vært utsatt for et bildrap av en ukjent gjerningsmann.

Jenta ble funnet av foreldrene klokka 19.15 i går kveld. De hadde gått ut for å lete etter henne da hun ikke kom tilbake fra lek ved 19-tida. De fant henne midt i veien i en oppkjørsel i nærheten av familiens hus. I huset bodde nære slektninger av familien til den tre år gamle jenta.

Gjenoppliving ble forsøkt på stedet, og ambulanse fra Sentralsykehuset i Ålesund ble sendt ut øyeblikkelig. Men jenta var allerede død da hun ankom sykehuset, opplyser vakthavende lege ved anestesiavdelingen, Helge Tjørstad.

Avhør

Politiet vet ikke hva som har skjedd, men etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, opplyser lensmannsbetjent Jarle Opsal ved Ørskog lensmannsdistrikt. Han bekrefter overfor Dagbladet at det er funnet blodspor flere steder i området ved oppkjørselen der jenta lekte.

- Disse sporene gjør det ikke sannsynlig at det er en fallulykke, sier Opsal, som likevel understreker at politiet fortsatt holder alle muligheter åpne. Det er klart at treåringen var sammen med et ett år gammelt barn rett før hun døde.

Politiet gjennomførte i går kveld en undersøkelse i hele nabolaget. Ingen hadde hørt eller sett noe. Heller ikke de som bodde i huset ved oppkjørselen hadde hørt skrik eller andre fremmede lyder selv om de satt ute da jenta døde.

- Det er de tause spor som får tale i denne saken, sier lensmannsbetjent Opsal til Dagbladet.

Ingen bilister har meldt fra om at en ulykke har skjedd i området.

- Vi jobber også etter teorien om at en ukjent bil kan ha rygget inn i oppkjørselen og kjørt på jenta, og seinere stukket av fra stedet, sier Opsal.

Seint i går kveld undersøkte politiet fortsatt den siste bilen som hadde kjørt opp oppkjørselen.

- Eieren av bilen var på besøk i huset ved oppkjørselen. Vi ønsker å sjekke ham ut av saken, fordi han var den siste som passerte, sier Opsal.

Opsal sier det kan bli aktuelt med avhør allerede i løpet av dagen i dag. Bileieren og de som var i huset da tragedien skjedde, skal avhøres.

Får krisehjelp

Jenta brukte å leke i området, som av naboer karakteriseres som et rolig strøk med liten gjennomgangstrafikk hvor barna ofte leker.

Etter at jenta ble funnet, kom ambulanse raskt til stedet. Kjøreturen til sentralsykehuset tar bare 15- 20 minutter, men livet sto ikke til å redde.
Vakthavende lege opplyser at foreldrene er blitt tatt hånd om ved sykehuset og får krisehjelp der.