Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyrevelferd

Fant katten med stikkskader: - Jeg ble kvalm og sint

- Tyder ikke på en ulykke, mener dyrlege.

TIGERN: Forrige uke ble denne familiekatten funnet med omfattende skader utenfor sitt eget hjem. Foto: Privat
TIGERN: Forrige uke ble denne familiekatten funnet med omfattende skader utenfor sitt eget hjem. Foto: Privat Vis mer

- Jeg ble kvalm og sint. Jeg klarer ikke å forstå at noen kan gjøre noe sånt mot familiekatten vår, sier Kristine Eriksen til Dagbladet.

Hannkatten Tigern fra Rælingen hadde bare vært borte noen timer da han kom krypende hjem forrige uke med omfattende skader. Katten ble tatt med til Lillestrøm Dyreklinikk og avlivet.

Dyrlege Janne Eidissen Midtgård forteller at katten kom inn med halen ut av ledd, innstikk midt på hodet og rundt haleroten, bloduttredelser på ryggen og et dypt sår ved endetarmsåpningen som strakte seg oppover halen.

- Dette er merkelige skader som verken tyder på en påkjørsel, ulykke eller et dyreangrep. Det første vi lurte på var om dette var gjort av et menneske, sier Midtgård til Dagbladet.

- Bekymret

Tigern er dessverre ikke den eneste katten som har blitt påført alvorlige skader i området. I slutten av august ble katten Trixie funnet 60 meter fra inngangsdøra på Skjetten uten hode. Dette meldte Dagbladet tidligere.

- Sårkantene tyder på at dette er utført av noen som har gjort det før, og vet hva de driver med, sa dyrlege Monica Hansen som behandlet Trixie.

Disse hendelsene gjør Eriksen svært bekymret.

- Hva blir det neste? Hva skjer når gjerningspersonen(e) ikke lenger synes det er gøy å mishandle et dyr?, spør hun.

PUSEFINN: Dyrebeskyttelsen kaller reklamebruken ytterst kritikkverdig. Video: FINN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV. Vis mer

Mange savnet

Ifølge dyrebar.no er 31 katter meldt savnet i områdene rundt Lillestrøm, Fjerdingby og Skårer. Blant disse er den åtte år gamle hunnkatten, Ellie, som har vært borte i fire uker.

Matmor Cecilie Svabø fra Fjerdingby, forteller at katten aldri har vært så lenge borte før. Hun tror det er en sammenheng mellom alle de savnede kattene og kattene som trolig ble mishandlet.

- Jeg tror ikke alle kattene plutselig bestemte seg for å dra på oppdagelsesferd. Jeg er veldig bekymret, og tror det er noe lumsk som foregår, sier Svabø.

Hun forteller at det er guffen stemning i nabolaget.

- Folk tar forholdsregler og holder kattene inne om natta. Hvis det er noen mennesker som står bak, vil jeg de skal vite at kattene er familiemedlemmer. Folk må holde øyne og øre åpne, vi kan ikke miste flere nå, fortsetter hun.

Utelukker ikke en sammenheng

Elisabeth Kaspersen, politiadvokat hos dyrevernsgruppa ved Øst politidistrikt, ser ikke bort fra at det er en sammenheng mellom de savnede kattene og kattene som ble mishandlet.

- Hvis man ser på det geografiske området og tidsrommet dette har skjedd i, så er det ikke usannsynlig at det er en sammenheng, sier hun til Dagbladet.

Kaspersen forteller at de har saken under etterforskning.

- Problemet er at vi mangler tekniske spor. Derfor ønsker vi tips fra publikum om man eksempelvis har sett noen som ikke hører hjemme i området, merkelig oppførsel, eller noen som går med kattebånd eller bur, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling