<strong>BLE BARE ETT ÅR:</strong> Hannkatten Mittens fra Stjørdal i Nord-Trøndelag ble bare ett år gammel. Søndag ble han funnet forkommen under verandatrappa, med begge forbeina kuttet av. Foto: PRIVAT
BLE BARE ETT ÅR: Hannkatten Mittens fra Stjørdal i Nord-Trøndelag ble bare ett år gammel. Søndag ble han funnet forkommen under verandatrappa, med begge forbeina kuttet av. Foto: PRIVAT Vis mer

Fant katten Mittens (1) med avkuttede bein

Måtte avlives.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I 20-tida søndag hørte vi mjauing under det nederste trinnet i verandatrappa. Vi måtte bryte opp en planke for å få katten ut - da så vi at katten manglet begge frambeina, sier Marita Martinsen (30) til Dagbladet.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken om dyretragedien på Hegra i Stjørdal utenfor Trondheim. Den ettårige hannkatten Mittens hadde så store skader at Marita og mannen ikke så annen utvei enn å avlive ham.

Vil anmelde Marita forteller at katten må ha dratt seg hjem på beinstumpene, med store smerter.

- Det var skitt i sårene, sier småbarnsmoren.

 Nå varsler hun politianmeldelse av saken.

- En politipatrulje har tatt med seg katten for obduksjon, og vi venter på svaret, sier Marita.

- Tidligere mishandling Hun utelukker ikke at Mittens kan ha blitt utsatt for en ulykke.

- For eksempel kan han ha fått beina inn i en slåmaskin. Men vi kjenner til at en annen katt i nærmiljøet fikk kuttet av forbeina for ei tid tilbake. Det er lite trivelig å tenke på at noen i nabolaget kan stå bak, sier Marita.

Etter at hun i går offentliggjorde historien om den fryktelige hendelsen på Facebook, har hun fått en strøm av støtteerklæringer; i skrivende stund har over 3000 delt innlegget hennes.

- Det har vært overveldende respons, sier hun.

Dyrevernalliansen utlover nå en dusør på 5000 kroner til den eller dem som bidrar til at saken blir oppklart.

- Vi har tidligere fått veldig god respons fra politiet når vi utlover dusør. De er ofte helt avhengige av tips for å oppklare dyremishandlingssaker, sier organisasjonens informasjonssjef Live Kleveland til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer