Fant katten Mittens (1) med avkuttede bein

Måtte avlives.

BLE BARE ETT ÅR: Hannkatten Mittens fra Stjørdal i Nord-Trøndelag ble bare ett år gammel. Søndag ble han funnet forkommen under verandatrappa, med begge forbeina kuttet av. Foto: PRIVAT
BLE BARE ETT ÅR: Hannkatten Mittens fra Stjørdal i Nord-Trøndelag ble bare ett år gammel. Søndag ble han funnet forkommen under verandatrappa, med begge forbeina kuttet av. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - I 20-tida søndag hørte vi mjauing under det nederste trinnet i verandatrappa. Vi måtte bryte opp en planke for å få katten ut - da så vi at katten manglet begge frambeina, sier Marita Martinsen (30) til Dagbladet.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken om dyretragedien på Hegra i Stjørdal utenfor Trondheim. Den ettårige hannkatten Mittens hadde så store skader at Marita og mannen ikke så annen utvei enn å avlive ham.

Vil anmelde Marita forteller at katten må ha dratt seg hjem på beinstumpene, med store smerter.

- Det var skitt i sårene, sier småbarnsmoren.

 Nå varsler hun politianmeldelse av saken.

- En politipatrulje har tatt med seg katten for obduksjon, og vi venter på svaret, sier Marita.

- Tidligere mishandling Hun utelukker ikke at Mittens kan ha blitt utsatt for en ulykke.

- For eksempel kan han ha fått beina inn i en slåmaskin. Men vi kjenner til at en annen katt i nærmiljøet fikk kuttet av forbeina for ei tid tilbake. Det er lite trivelig å tenke på at noen i nabolaget kan stå bak, sier Marita.

Etter at hun i går offentliggjorde historien om den fryktelige hendelsen på Facebook, har hun fått en strøm av støtteerklæringer; i skrivende stund har over 3000 delt innlegget hennes.

- Det har vært overveldende respons, sier hun.

Dyrevernalliansen utlover nå en dusør på 5000 kroner til den eller dem som bidrar til at saken blir oppklart.

- Vi har tidligere fått veldig god respons fra politiet når vi utlover dusør. De er ofte helt avhengige av tips for å oppklare dyremishandlingssaker, sier organisasjonens informasjonssjef Live Kleveland til Dagbladet.