Fant kjærligheten på Stortinget

Hun er Aps fremste justispolitiker. Han er Aps fremste arbeidslivpolitiker. Møt paret som forelsket seg på Tinget.

SENTRALE: Lange dager på Stortinget for samboerne og partifellene Lene Vågslid og Arild Grande med sentrale posisjoner i Arbeiderpartiet, hun som leder i justiskomiteen, han som arbeidslivspolitisk talsperson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SENTRALE: Lange dager på Stortinget for samboerne og partifellene Lene Vågslid og Arild Grande med sentrale posisjoner i Arbeiderpartiet, hun som leder i justiskomiteen, han som arbeidslivspolitisk talsperson. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

De ble kjent i familie- og kulturkomiteen i 2011 da 25 år gamle Lene Vågslid brått måtte avslutte lærerjobben i Tokke i Telemark for å overta for Gunn Olsen, som hadde blitt alvorlig syk. Arild Grande var 33 år og allerede en dreven politiker. Trønderen hadde møtt på Stortinget siden oktober 2005, da Bjarne Håkon Hanssen plutselig ringte og fortalte at han var ønsket som statsråd av Jens Stoltenberg. Hanssen ba Grande gjøre seg klar til å rykke inn som vara.

Alt på bordet

De varme følelsene oppsto gradvis, forteller Lene Vågslid.

- Vi var gode kolleger i lang tid før det var romantikk i bildet. Etterhvert skjønte vi at det var noe mer enn vennskap. Når du blir forelska, så er jo det helt fantastisk, sier hun og smiler bredt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.