Fant klumpfisken

Den største attraksjonen på Nordsjøakvariet er funnet død etter at bygningen ble rammet av brann for to uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les mer på Nordsømuseets nettsider

Rett før jul brøt det ut brann på Nordsjømuseet i Hirtshals. Hovedbygningen ble helt ødelagt av brannen og 4,5 millioner liter vann med rundt 4.000 Nordsjø-arter ble rammet.

Dykket etter fisken

Klumpfisken «Klumpe» var museets aller største trekkplaster, og siden brannen har de lett etter fisken som de savnet så høyt.

Ifølge Berlingske Tidende lyktes det i dag en dykker som fikk tilgang til vanntanken i akvariet, Oceanarium. Det som møtte han var et sørgelig syn. Her fant han mursteiner og noen levende fisker, og så Klumpe. Men han fløt død rundt.

Frosset ned

- Enkelte fisker lever ennå, men tilstanden deres er så dårlig at de neppe vil overleve. Jeg hadde nesten gitt opp å finne

klumpfisken, men så fikk jeg øye på den ved en knust rute, sier dykkeren Peter Gregersen til den danske avisen.

Han sier til Politiken at Klumpe nok døde under selve brannen etter at akvariet ble rammet av deler som falt ned fra taket.

Klumpe ble tatt opp av akvariet og er nå frosset ned i hel tilstand. Antakelig er forråtnelsesprosessen kommet for langt til at han kan stoppes ut. Klumpe var hele 250 kilo, og han var den eneste av sin art som kunne beses på et akvarium i nordeuropa. Framover må klumpfisk-elskere dra helt til Barcelona for å se en slik.

Brannet brøt ut i Nordsjømuseets cafe 16. desember i fjor. Den spredte seg raskt til store deler av bygget. Enkelte fisker ble reddet, men de fleste omkom. Det var en klut med olje brannen startet i. Håndverkere hadde glemt den på gulvet og den selvantente.

KLUMPE:</B> Slik så han ut.
LAKK:</B> Etter brannen oppsto det lekkasje i det gedigne akvariet. Klumpe forsvant.