Fant koffert med enda et antatt offer for seriedrapsmann

Politiet på Kypros mener de har funnet enda ett av de antatte sju ofrene til en mistenkt seriemorder.

SERIEMORDER: Nikos Mataxas skal ha drept opptil syv personer på Kypros. Tre av likene er funnet og politiet leter fortsatt etter de andre ofrene. Kilde: NTB/Scanpix. Video: Christian Wehus. Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Liket av kvinnen ble funnet i en koffert som var dumpet i en kunstig innsjø ved landsbyen Mitsero, melder BBC.

Nicos Metaxas (35) har, ifølge etterforskningsleder Ioannis Yiorkadjis, tilstått at han har drept fem kvinner og to små jenter, ifølge Cyprus Mail. Han sitter nå fengslet mistenkt for å være den første seriedrapsmannen i ferieøyas historie.

Liket, som ble funnet søndag, er antatt å være nok et av ofrene som er funnet. Det ble funnet i en koffert i innsjøen Kokkini Limni, som også er kjent som «den røde sjøen» fordi utslipp gjør vannet så surt at det nesten ikke er liv i innsjøen.

- Kofferten inneholdt et lik av en voksen kvinne og en sementblokk, sier kriminalpolitisjef Neophytos Shailos til Cyprus Mail.

Leter i innsjø

Arbeidet er i gang med å identifisere liket, som politiet mener må ha ligget lenge i vannet.

I tillegg har politiet også lokalisert ytterligere en koffert som de jobber med å få hentet opp fra innsjøen.

Politiet har de siste to ukene drevet en intensiv leteaksjon etter ofrene - blant annet basert på ti håndskrevne sider Metaxas selv har gitt til politiet om hvordan han drepte og skjulte sju ofre. Samtlige av ofrene er utenlandske, og flertallet er av filippinsk opprinnelse.

KOFFERT: En dykker og en etterforsker trekker en koffert de har funnet opp av en innsjø på Kypros. Den inneholder, ifølge politiet, liket av en kvinne og en sementblokk. Liket er antatt å være et av ofrene til den selverklærte seriedrapsmannen på ferieøya. Foto: AP Photo/Petros Karadjias
KOFFERT: En dykker og en etterforsker trekker en koffert de har funnet opp av en innsjø på Kypros. Den inneholder, ifølge politiet, liket av en kvinne og en sementblokk. Liket er antatt å være et av ofrene til den selverklærte seriedrapsmannen på ferieøya. Foto: AP Photo/Petros Karadjias Vis mer

Politiet begynte å lete i innsjøen etter at Metaxas har fortalt etterforskerne at han plassert tre av ofrene i kofferter og dumpet dem der.

Yrkesoffiser

15. april gjorde turister et grufullt funn ved ei nedlagt gruvesjakt ved Mitsero. De fant liket av en naken og fastbundet kvinne. Offeret er identifisert som 39 år gamle Mary Rose Tiburcio fra Filippinene, som ble meldt savnet sammen med datteren 5. mai i fjor. Datteren er fortsatt savnet, men antas å være drept.

Metaxas, som er yrkesoffiser i den kypriotiske hæren, ble raskt siktet for saken. Noen dager etter det første funnet, fant politiet også liket av 28 år gamle Arian Palanas Lozano fra Filippinene i gruvesjakta. Siden er Metaxas blitt mistenkt for ytterligere drap.

Metaxas har, ifølge Cyprus Mail, forklart til politiet at han også dumpet tre av ofrene i «den røde sjøen». De tre skal være Maricar Valdez Arquila fra Filippinene, som forsvant i desember 2017 samt mora Florentina Bunea (36) og datteren Elena Natalia Bunea (8), som forsvant 30. september 2016.